خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه و ادبیات نظری درباره حاکمیت و مالکیت نهادی و مباحث مرتبط با آن با فرمت docx در قالب 37 صفحه ورد
تعداد صفحات | 37 |
حجم | 67/131 کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | doc |
گسترش روز افزون فعالیت های اقتصادی و تجاری در دهه های اخیر موجب شده است که اداره و هدایت شرکتهای تجاری پیچیده شود.تنش بین حقوق سهامداران در شرکتهای سهامی عام و قدرت بنگاه ها و سازمان های اقتصادی و مالی یکی از مشکلات بنیادی جوامع معاصر بوده است. هم اکنون در سراسر جهان بازارهای مالی و شرکتهای قدرتمند سهامیبه نحوی شگفت انگیز رشدکرده اند. در برابر این رشد باید ابزارهای قانونی ونظارتی برای مسئولیت پذیری و پاسخگویی شرکتهابوجود آید.از طرفی جهانی شدن اقتصاد، روی بسیاری از شرکتها بخواهند تا سهام خودرا در بورس های معتبر دنیا عرضه نمایند و اعتبار جهانی کسب نمایند و از این طریق بتوانند سرمایه های کم هزینه و بلند مدتی را جذب کنند، عواملی از جمله وجود یک برنامه منظم،مدون والزام آورتحت عنوان راهبری شرکتی ضرورت دارد.یک شرکت سهامی پذیرفته شده در بورس باید بداند تا چه اندازه خود را با نظام راهبری شرکتی مطلوب وفق داده است،آیا این اصول وضوابط با مبانی پذیرفته شده در بورس باید بداند تا چه اندازه خود را با نظام راهبری شرکتی مطلوب وفق داده است، آیا این اصول وضوابط با مبانی پذیرفته شده بین المللی انطباق دارد یا خیر؟تبیعت از اصول وشیوه های مناسب نظام مزبور باعث افزایش اعتماد سرمایه گذاران میشود وهزینه های سرمایه را کاهش و موجب تقویت بازارهای مالی می گردد.
نظام راهبری شرکتی برعملکرد رقابتی شرکتها نیز تأثیر گذاشته و شرکتها را وادار می نماید تا درجهت کارایی بیشتر در محیط های رقابتی وارد و از این طریق سودی قابل توجه را نصیب خود نمایند (Claessens;2002;p.57). ازبعد داخلی نیز امروزه پراکندگی سهام، افزایش تعداد سهامدارن و بعضأ تمرکز سهام در دست گروه های خاص و نیز وجود تعارض منافع بین مدیران و سهامداران، اهمیت یک نظام شرکتی موثر و کارآ را در نظارت و هدایت شرکتهای سهامیبه اثبات رسانده است. حاکمیت شرکتی روشی برای اعمال بر شرکتها و سازمان هاست، فرآیندی که براساس آن شرکتهای عام اداره و کنترل میشوند.هدف اصلی نظام راهبری شرکتی پاسخگویی مدیران در مقابل سهامداران و سایر ذی نفعان اعم از طلبکاران، کارگران، مصرف کنندگان است.در این نظام سعی میشود روشی برای به حداکثر رساندن ثروت شرکت در دراز مدت یافت شود که طی آن هزینه هایی نامتناسب بر اشخاص ثالث یا جامعه تحمیل نشود.(مجله بورس، 1385). این نظام، به اصلاح ساختار درونی شرکتها در جهت بهره وری بیشتر و نیز حمایت از حقوق سهامداران بویژه سهامداران اقلیت می پردازد.
فهرست مطالب
2-2- مالکیت نهادی ومباحث مرتبط با آن
2-2-1- حاکمیت شرکتی
2-2-2- تعریف اصطلاحی از نظام راهبری شرکتی
2-3- اهمیت نظام راهبری شرکتی
2-4- مبانی نظری حاکمیت شرکتی
2-4-1- نظریه نمایندگی
2-4-2- نظریه نمایندگی در نظام راهبری شرکتی
2-4-3- مالکیت پراکنده وحاکمیت شرکتی
2-4-4- ساز و کارهای مختلف برای رفع مشکل مشترک بین سرمایهگذاران
2-5- تاریخچه حاکمیت شرکتی در ایران
2-5-1- حاکمیت شرکتی در قوانین ایران
2-5-2- مالکیت نهادی و حاکمیت شرکتی
2-5-3- دلائل حضور سهامداران نهادی در حاکمیت شرکتی
2-5-4- نقش نظارتی سرمایه گذاران نهادی
2-5-5- سرمایهگذاران نهادی و افشای اطلاعات
2-5-6- مالکیت نهادی و انواع آن
پیشینه
منابع