دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش| ادبیات نظری و فصل دوم تحقیق پروپوزال

دانلود نمونه مبانی نظری و پیشینه پژوهش , نمونه ای از مبانی نظری تحقیق نمونه پیشینه نظری و تجربی ادبیات تحقیق و پیشینه تحقیق , چارچوب نظری تحقیق ,تفاوت مبانی نظری با چارچوب نظری,دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش

دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش| ادبیات نظری و فصل دوم تحقیق پروپوزال

دانلود نمونه مبانی نظری و پیشینه پژوهش , نمونه ای از مبانی نظری تحقیق نمونه پیشینه نظری و تجربی ادبیات تحقیق و پیشینه تحقیق , چارچوب نظری تحقیق ,تفاوت مبانی نظری با چارچوب نظری,دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش

راه های حفاظت از محیط زیست

راه های حفاظت از محیط زیست

راه های حفاظت از محیط زیست

دسته بندیمحیط زیست
فرمت فایلdoc
حجم فایل15 کیلو بایت
تعداد صفحات7
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

حفاظت محیط زیست به هرگونه عملیاتی که برای نگهداری محیط زیست یا جلوگیری از تخریب آن صورت می‌گیرد، گفته می‌شود محیط زیست خود را حفظ کنیم.

محیط زیست ما یعنی زمینی که روی آن زندگی می کنیم، هوایی که از آن تنفس می کنیم و آبی که برای آشامیدن و آبیاری زمین و پرورش ماهی ها از آن استفاده می کنیم. آب، هوا و زمین از بزگترین نعمت های خداوند هستند وظیفه همه ما محافظت از این نعمت ها و استفاده درست از آنهاست.

تحقیق راه های نگهداری از محیط زیست

تحقیق راه های نگهداری از محیط زیست

تحقیق راه های نگهداری از محیط زیست

دسته بندیمحیط زیست
فرمت فایلdoc
حجم فایل150 کیلو بایت
تعداد صفحات8
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

به همه ی محیط هایی که در آن ها نوعی از ،زندگی جریان داشته باشد “محیط زیست ” گفته می شود از جمله : استخر آب،شهر، اقیانوس،کویر و… برای بقای یک محیط زیست،ارتباط متقابل موجودات زنده با یکدیگر و با عوامل غیرزنده،امری لازم و ضروری است.عوامل زنده ی یک اکوسیستم عبارتند از: تولید کننده(گیاهان سبز) مصرف کننده (جانوران) ،تجزیه کننده ها (باکتری ها و قارچ ها )مهم ترین ارتباط جانداران با یک دیگر،ارتباط غذایی است که به صورت زنجیره ی غذایی و شبکه ی غذایی جریان دارد و درنهایت همه ی جانداران کره ی زمین یک شبکه ی غذایی بزرگ به نام شبکه ی حیات را تشکیل می دهند.

نمونه قرارداد مشارکت مدنی خصوصی

نمونه قرارداد مشارکت مدنی خصوصی

نمونه قرارداد مشارکت مدنی خصوصی

دسته بندیفرم و مستندات
فرمت فایلdoc
حجم فایل10 کیلو بایت
تعداد صفحات4
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

(قرارداد مشارکت مدنی خصوصی )

قرارداد مشارکت مدنی ذیل بر مبنای ماده 10 قانون مدنی که عبارت است از

((ماده 10 قانون مدنی :قرارداد های خصوصی نسبت به کسانی که آنرا منعقد نموده اند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشند نافذ است . ))

مبانی نظری توریسم و اکوتوریسم

مبانی نظری توریسم و اکوتوریسم

دسته بندیفنی و مهندسی
فرمت فایلdocx
حجم فایل7.878 مگا بایت
تعداد صفحات79
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

ادبیات تحقیق 7
1-1واژه شناسی توریسم 8
1- 2 تعریف توریسم 8
1-3 اهمیت توریسم 10
1-4 اهداف توریسم 10
1-5 مکاتب توریسم 11
1-6 کارکرد توریسم 12
1-7 توریسم در بستر تاریخ 15
1-7-1تحولات تاریخی توریسم 15
1-7-2 نقش جاده ی ابریشم در رونق توریسم 15
1-8 آثار و ابعاد توریسم 16
1-8-1 آثار فرهنگی توریسم 16
1-8-2 توریسم و ارزش های زیست محیطی 16
1-8-2-1 آلودگی های زیست محیطی 17
1-8-2-2 تقلیل منابع طبیعی 17
1-8-2-3 نتایج فیزیکی سفرهای گردشگری 18
1-8-3 آثار اجتماعی توریسم 19
1-8-4 آثار اقتصادی توریسم 21
1-8-5 ابعاد سیاسی توریسم 22
1-9 اکوتوریسم، تعاریف و مفاهیم 23
1-9-1 مقدمه 23
1-9-2 مفاهیم، تعاریف و مصادیق اکوتوریسم 24
1-10 اهمیت اکوتوریسم 27
1-11 اهداف اساسی اکوتوریسم و ویژگی های آن 27
1-12 اصول اکوتوریسم 28
1-13فرصت ها و تهدیدهای اکوتوریسم 30
1-13-1 فرصت های بالقوه اکوتوریسم 30
1-13-2 تهدید های بالقوه اکوتوریسم 38
1-14ویژگی اکوتوریست ها و انواع آن 40
1-15پایداری محیطی و توسعه پایدار 42
1-15-1 معماری پایدار 42
1-15-2 طراحی پایدار 43
1-15-3 اصول اولیه طراحی پایدار 44
1-15-3-1 درک محیط 44
1-15-3-2 ارتباط با طبیعت 44
1-15-3-3 درک تأثیرات محیطی 44
1-15-3-4 روند مشارکتی طراحی 44
1-15-3-5 درک مردم 45
1-16 دو نمونه از فناوری های معماری پایدار 45
1-16-1 فناوری دیوار سبز Green Wall/ 45
1-16-2 سیستم پانل های شبکه ای مدولار 47
1-16-3 سیستم های کابلی و شبکه توری سیمی 47
1-16-4 دیوار زنده Living Wall / 50
1-16-5 دیوار زنده ی غیرفعال Passive Living Wall/ 51
1-16-6 دیوار زنده ی فعال Active Living Wall/ 53
1-16-7 دیوار گیاهی پاتریک بلان Mur Vegetal/ 54
1-16-8 دیوارهای سبز محوطه سازی Landscape Walls 55
1-16-9 جمع آوری آب باران از پشت بام ها (سطوح عایق آماده) 55
1-17 اکوتوریسم پایدار 58
1-18 برنامه های محوری برای توسعه پایدار اکوتوریسم 60
1-19 الگوی اکوتوریسم پایدار 60
1-20 نگاهی به صنعت اکوتوریسم در ایران 61
1-20-1 مقدمه 61
1-20-2 جاذبه های مختلف گردشگری و اکوتوریسم در ایران 64
1-20-3 جاذبه های اکوتوریستی ایران 67
1-20-4 چالش های اکوتوریسم در ایران 72
1-20-5 فرصت های توسعه اکوتوریسم در ایران 73



-1 واژه شناسی توریسم
واژه « توریسم » از کلمه فرانسوی tour به مفهوم سیر کردن ، طی طریق و چرخش برگرفته شده است و گردشگری ، جهانگردی ، سیاحت و تفریح از دیگر واژه های معادل توریسم هستند . توریسم در عمل ، علمی است میان رشته ای که با جغرافیا ، محیط زیست ، معماری ، کشاورزی ، فضای سبز ، بازاریابی ، تاریخ ، حقوق ، تربیت بدنی ، تجارت ، بازرگانی ، حمل و نقل ، هتل داری و مدیریت رستوران ، جامعه شناسی ، اقتصاد ، روانشناسی و علوم سیاسی در ارتباط است . (موثقی،1392)
1-2 تعریف توریسم
در مورد این که صنعت توریسم و جهانگردی در محتوای خود به چه تعاریفی متکی است متذکر می شویم که برخی نهادهای بین المللی و همچنین دانشمندان و محققان دست اندرکار تعاریف ذیل را از توریسم به عمل آورده اند :
1. توریسم عبارت است از : « مجموعه فعالیت های افرادی که به مکان های خارج از محل زندگی دائم خود به قصد تفریح و استراحت و انجام امور دیگر مسافرت می کنند و بیش از یک سال در آن مکان نمی مانند ( تعریف سازمان جهانی جهانگردی در سال 1993 که توسط کمیسیون آمار ملل متحد نیز پذیرفته شد )
2. برخی توریسم را به « مجموعه فعالیت های مرتبط با افرادی که به محلی غیر از محل اقامت دائم خود به مدت حداکثر یک سال و با هدفی غیر از کسب درآمد از طریق اشتغال و به منظور تفریح ، گذران تعطیلات و ... سفر می کنند » اطلاق می نمایند ، این تعریف مشخصاً بر سه شرط مکان ، زمان و هدف تأکید دارد .
3. برخی به جای تعریف توریسم ، شخص سفر کننده ( توریست) را به نقد کشیده اند . از نظر این دسته « توریست کسی است که کشوری غیر از کشور محل اقامت دائم خود را موردبازدید قرار دهد مشروط بر این که بازدید به منظور احراز شغل و درآمد نباشد و حداقل 24 ساعت و حداکثر سه ماه در کشور موردبازدید توقف نموده و مسافرت او به جهات ذیل باشد : گذران تعطیلات ، تفریح ، استراحت ، معالجات پزشکی ، زیارت و عبادات مذهبی ، ورزش ، بازدید از خویشاوندان ، مأموریت و شرکت در کنفرانس ها و ... »
4. برخی نیز توریسم را سفری موقت و کوتاه مدت به منطقه ای خارج از محل کار و سکونت دائمی خود با هدف سیر و سیاحت تعریف کرده اند.
5. عده ای مانند لیپر ، توریسم را از منظر ارتباط توریست با عناصری چون اقتصاد ، مقصد ، سرویس های حمل و نقل و کشورهایی که توریست از آنجا که آغاز به مسافرت می کنند تعریف نموده اند چرا که برای تشکیل یک سفر توریستی وجود این عوامل مرتبط به هم ضروری است . در بررسی این شاخص به تعاملات فرهنگی ، اقتصادی ، جامعه و محیط زیست با شخص توریست و سازوکار توریسم برمی خوریم که خبر از ارتباط گسترده عناصر مقوم گردشگری دارد. (موثقی،1392)
6. به رغم برخی ، توریسم مبتنی بر عوامل چندی است که عبارتنداز :
الف) توده ها و سیاست های گردشگری که شامل سیاست های انقباضی یا توریسم ستیزی یا سیاست های انبساطی یا توریسم پذیری است.
ب) توریسم یا گردشگر
ج) دست اندرکاران خدمات و کالاهای ضروری توریست ها
د) جوامع میزبان یا میهمان پذیر ، تنوع فرهنگ ها و جاذبه های توریستی
که نقش آخری به لحاظ ارتباط با سیستم حمل و نقل ، واحدهای خدمات توریستی ، جاذبه های تفریحی ، رستوران ها ، هتل ها ، متل ها و سوئیت ها و واحدهای تبدیل ارز خارجی از همه پررنگ تر است . (موثقی،1392)
7. برخی توریسم و گردشگری را از منظر اقتصادی تعریف کرده و اذعان داشته اند : توریسم عاملی برای افزایش درآمدهای ارزی و مالیاتی بالاتر به جهت سازماندهی اقتصاد سرزمین های میزبان است ، به عبارت دیگر ، توریسم به مجموعه ای از خدمات ، صنایع و فعالیت هایی اطلاق می شود که با کسب تجربه در سفر توأم است . در عین حال ، آن دسته از فعالیت هایی که با توریست ها در ارتباط است ، از جمله : برنامه ریزی انجام مسافرت ، انتقال مکان از یک کشور به کشور دیگر ، اقامت و خرید و بازدید و سرگرمی ها ، بازی ها ، کارناوال ها ، جشن های خیابانی ، همه در حوزه توریسم قرار می گیرند (رنجبریان،1388). برخی توریسم را از جهت موفقیت آن تقسیم کرده اند ، بدین ترتیب ، توریسم مجموعه ای است گردشگران ، مباحث تجاری ، دول میزبان و جوامع میزبان ، دانشگاه ها و همکاری سازمان های غیردولتی که اهتمام خود را صرف مدیریت و میهمان نوازی از بازدیدکنندگان و گردشگران می نمایند. (Weaver،2000)
در کلیه تعاریف توریسم ، به سه عامل مشتکر بر می خوریم ، که عبارتنداز : تفریحی بودن سفر ، فاصله گرفتن از محیط کار و اقامت و وقت گذرانی و سرگرمی . در برخی حالات ، آشنایی با سنت ها ، فرهنگ ها ، آداب و رسوم و تمدن ملل مختلف از دیگر دلایل آغاز سفر و گردشگری بوده است منهای اهدافی چون کسب درآمد و یا اشتغال به کار ؛ البته ، نتیجه این تجدید روحیه در رونق اقتصادی کشورها نقش بسزائی را ایفاء می کند.(سیمین،1386)
1-3 اهمیت توریسم
صنعت توریسم از تمام ابعاد با دیگر فعالیت های اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی متمایز بوده و بیش از همه با بخش خدمات در تعامل می باشد چرا که در این فعالیت عظیم اقتصادی این توریست است که به دنبال یافتن کالا و خدمات از جمله وسایل حمل و نقل با صرفه ، امکانات و کیفیت مدیریت سفر است . در عین حال ، با منافع گوناگونی مواجه است هم از جهت ارائه دهندگان خدمات و هم شخص گردشگر و طبعاً آثار و تبعات فعالیت های توریستی حوزه های مختلفی را شامل می شود. (موثقی،1392)
1-4 اهداف توریسم
سازمان بین المللی جهانگردی اهداف گسترش توریسم را در سه حوزه یادآور شده است :
1. تجارت و بازرگانی
2. تفریح ، سیر و سیاحت
3. دیدار خویشاوندان و آشنایان ، درمان بیماری ها ، زیارت اماکن متبرکه و مذهبی ، تحقیقات علمی ، رقابت های ورزشی ، اکتشافی ، فرهنگی ، بازدید از میراث ملل گذشته و بناهای تاریخی (باستانی) و چشم اندازهای طبیعی که با انجام هر یک از این موارد ، تقرب فرهنگ های بیگانه با هم بیشتر شده و از تنفر و ستیزه جویی که ناشی از جهالت است ، جلوگیری می شود.
مسافرت ، همیشه با نتایج مفید از جمله بهبود سلامتی ، کسب تجربه و مهارت های گوناگون ، تعدیل در رفتارهای سخت گیرانه و گرایش به دوستی توأم است (شالچیان، 1388). برخی از پژوهشگران ، هدف سفرها را گذران اوقات فراغت و بازنشستگی ، دیدار دوستان و خویشاوندان ، تجارت ، ورزش ، مطالعه و بازیابی سلامت و بهداشت جسمی معرفی کرده اند. (سیمین،1386)
ارتقای فرهنگی و اقتصادی دول و ملل میزبان ، کیفیت مطلوب گذران اوقات فراغت توریست ها ، حمایت از محیط زیست و طبیعت و اصلاح کیفیت زندگی در جوامع شهری و روستایی ، از دیگر اهداف توریسم محسوب می شود (موثقی،1392)

پاورپوینت فصل اول و دوم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد

پاورپوینت فصل اول و دوم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد

پاورپوینت فصل اول و دوم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد

دسته بندیحسابداری
فرمت فایلpptx
حجم فایل419 کیلو بایت
تعداد صفحات20
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

دانلود پاورپوینت فصل اول و دوم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاسم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد با عنوان ماهیت تئوری و تحقیقات بازار سرمایه.

پاورپوینت فصل سوم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد

پاورپوینت فصل سوم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد

پاورپوینت فصل سوم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد

دسته بندیحسابداری
فرمت فایلpptx
حجم فایل2.005 مگا بایت
تعداد صفحات20
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

دانلود پاورپوینت فصل سوم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر نیکومرام و دکتر بنی مهد با عنوان تئوری های اثباتی حسابداری.

پاورپوینت فصل چهارم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد

پاورپوینت فصل چهارم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد

پاورپوینت فصل چهارم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد

دسته بندیحسابداری
فرمت فایلpptx
حجم فایل836 کیلو بایت
تعداد صفحات18
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

دانلود پاورپوینت فصل چهارم کتاب تئوری حسابداری دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد با عنوان پیامدهای اقتصادی استانداردهای حسابداری.

پاورپوینت فصل پنجم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد

پاورپوینت فصل پنجم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد

پاورپوینت فصل پنجم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد

دسته بندیحسابداری
فرمت فایلpptx
حجم فایل650 کیلو بایت
تعداد صفحات23
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

دانلود پاورپوینت فصل پنجم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد با عنوان تئوری های توصیفی افشاء داوطلبانه.

پاورپوینت فصل ششم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد

پاورپوینت فصل ششم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد

پاورپوینت فصل ششم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد

دسته بندیحسابداری
فرمت فایلpptx
حجم فایل2.086 مگا بایت
تعداد صفحات27
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

دانلود پاورپوینت فصل ششم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد با عنوان تحقیقات رفتاری حسابداری.

پاورپوینت فصل هفتم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد

پاورپوینت فصل هفتم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد

پاورپوینت فصل هفتم کتاب تئوری حسابداری تالیف دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد

دسته بندیحسابداری
فرمت فایلpptx
حجم فایل452 کیلو بایت
تعداد صفحات15
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

دانلود پاورپوینت فصل هفتم کتاب تئوری حسابداری دکتر هاشم نیکومرام و دکتر بهمن بنی مهد با عنوان تحقیقات انتقادی حسابداری.

پاورپوینت مفاهیم سیستم ها و حسابداری

پاورپوینت مفاهیم سیستم ها و حسابداری

پاورپوینت مفاهیم سیستم ها و حسابداری

دسته بندیحسابداری
فرمت فایلpptx
حجم فایل619 کیلو بایت
تعداد صفحات26
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

عنوان: پاورپوینت مفاهیم سیستم ها و حسابداری

دسته: حسابداری (ویژه ارائه کلاسی درس سیستمهای اطلاعات حسابداری در مقطع کارشناسی و سیستمهای اطلاعات حسابداری پیشرفته در مقطع کارشناسی ارشد)

فرمت: پاورپوینت(Powerpoint)

تعداد اسلاید: 26 اسلاید

این فایل شامل پاورپوینتی با عنوان" مفاهیم سیستم ها و حسابداری " می باشد که در حجم 26 اسلاید همراه با توضیحات کامل تهیه شده که می توان از آن به عنوان ارائه کلاسی استفاده کرد. بخشهای عمده این فایل شامل زیر می باشد:

تعریف سیستم ازنگاه وست چرچمن

خصوصیات سیستم بر اساس تعریف وست چرچمن

ابر سیستم و سیستمهای فرعی

انواع سیستم در نظریه سیستمها

انواع سیستم در نظریه سیستمها

حسابداری بعنوان یک سیستم

سیستمهای فرعی سیستم حسابداری

سیستمهای حسابداری

چرخه درآمد

چرخه هزینه

چرخه تبدیل

چرخه مالی

مرزها و رابط های حسابداری

چرخه مخارج

سیستم پردازش رویدادهای حسابداری و چرخه های آن

تجزیه وتحلیل فعالیتهای تصمیم گیری

فعالیتهای تصمیم گیری بر اساس طبقه بندی روبرت آنتونی

انواع مسائل در سطوح مختلف فعالیت

مسائل ساخت یافته

مسائل نیمه ساخت یافته

مسائل تصمیم گیری و سطوح فعالیت مدیریت

سیستمهای اطلاعاتی حسابداری

سیستمهای پشتیبان تصمیم گیری

طیف نیازهای اطلاعاتی مدیریت

رویکرد سیستمی

مراحل رویکرد سیستمی

خلاصه مراحل بکارگیری رویکرد سیستمی

پاورپوینت تهیه شده بسیار کامل و قابل ویرایش بوده و در تهیه آن کلیه اصول و علائم نگارشی رعایت گردیده و قالب آن نیز به راحتی قابل تغیر می باشد.

پاورپوینت طراحی سیستم

پاورپوینت طراحی سیستم

پاورپوینت طراحی سیستم

دسته بندیحسابداری
فرمت فایلppt
حجم فایل13.492 مگا بایت
تعداد صفحات75
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

عنوان: پاورپوینت طراحی سیستم

دسته: حسابداری (ویژه ارائه کلاسی درس سیستمهای اطلاعات حسابداری در مقطع کارشناسی و سیستمهای اطلاعات حسابداری پیشرفته در مقطع کارشناسی ارشد)

فرمت: پاورپوینت(Powerpoint)

تعداد اسلاید: 75 اسلاید

این فایل شامل پاورپوینتی با عنوان" طراحی سیستم" می باشد که در حجم 75 اسلاید همراه با توضیحات کامل تهیه شده که می توان از آن به عنوان ارائه کلاسی استفاده کرد. بخشهای عمده این فایل شامل زیر می باشد:

اهمیت طراحی سیستم

طراحی مقدماتی سیستم

الزامات سیستم

خروجی ها

محتوای اطلاعاتی

داده ها

فرآیندها

ورودی

سیاستها

منابع مورد نیاز

نرم افزارهای مورد نیاز

شرکتهای نرم افزاری

تهیه در داخل سازمان

تولیدکنندگان رایانه

گروه های کاربران

منابع داخلی و خارجی

منابع تجهیزات

ملاحظات مربوط به تصمیم ساخت یا خرید نرم افزار

دفتر (موسسه) خدمات رایانه ای

پردازش دسته ای از راه دور

اشتراک زمانی

گزارش به مدیریت

طراحی تفصیلی

تعریف نیازها

ویژگی های خروجی

ویژگی داده ها

ویژگی های ورودی

ویژگی برنامه رایانه ای

شرح برنامه

نمودگر ساختار

شبه کد

رابط کاربر

رهنمودهایی برای طراحی رابط کاربر

انتخاب تجهیزات

خدمات اشتراک

ارزیابی فروشندگان تجهیزات

معیار ارزیابی تجهیزات

عملکرد تجهیزات

قابلیت دسترسی

بهای تمام شده

ویژگی های نرم افزار

برنامه ریزی آماده سازی نرم افزار

برآورد زمان مورد نیاز

تخصیص کارکنان

استانداردها(معیارها) ی نرم افزار

تحصیل نرم افزار

مرور نیازها

شناسایی بسته های نرم افزاری موجود

مقایسه جزئیات

صحبت با کاربران

اجرای آزمونهای شاخص (مقایسه)

انتخاب یک بسته نرم افزاری

مراحل خرید یک نرم افزار

گزارش به مدیریت

نقش حسابرسان در طراحی سیستم

بررسی ویژگی ها

گزارش ها

مراحل پردازش

فایل های داده ها

انتخاب تجهیزات

ماجول حسابرسی

خلاصه

پاورپوینت تهیه شده بسیار کامل و قابل ویرایش بوده و در تهیه آن کلیه اصول و علائم نگارشی رعایت گردیده و قالب آن نیز به راحتی قابل تغیر می باشد.

پاورپوینت تجارت الکترونیکی

پاورپوینت تجارت الکترونیکی

پاورپوینت تجارت الکترونیکی

دسته بندیحسابداری
فرمت فایلppt
حجم فایل7.515 مگا بایت
تعداد صفحات23
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

عنوان: پاورپوینت تجارت الکترونیکی

دسته: حسابداری (ویژه ارائه کلاسی درس سیستمهای اطلاعات حسابداری در مقطع کارشناسی و سیستمهای اطلاعات حسابداری پیشرفته در مقطع کارشناسی ارشد)

فرمت: پاورپوینت(Powerpoint)

تعداد اسلاید: 23 اسلاید

این فایل شامل پاورپوینتی با عنوان" تجارت الکترونیکی" می باشد که در حجم 23 اسلاید همراه با توضیحات کامل تهیه شده که می توان از آن به عنوان ارائه کلاسی استفاده کرد. بخشهای عمده این فایل شامل زیر می باشد:

تعریف تجارت الکترونیکی

انواع تجارت الکترونیکی

مبادله الکترونیکی داده ها

مبادله الکترونیکی داده های مالی

گردش اطلاعات در تجارت الکترونیکی

مبادله الکترونیکی داده هاوانتقال الکترونیکی وجوه غیریکپارچه

مبادله الکترونیکی داده های مالی

مبادله الکترونیکی داده های مالی درمقابل مبادله الکترونیکی داده ها

تاثیرتجارت الکترونیکی

حسابداری وکنترل درتجارت الکترونیکی

اعتباررویدادها

صدور صحیح مجوزهای معاملات

حفاظت ازدارائیها

ازدست دادن خدمات

حسابداری تجارت الکترونیکی

درآمد جهانی از تجارت الکترونیک

پاورپوینت تهیه شده بسیار کامل و قابل ویرایش بوده و در تهیه آن کلیه اصول و علائم نگارشی رعایت گردیده و قالب آن نیز به راحتی قابل تغیر می باشد.

پاورپوینت طراحی استراتژیهای محصول

پاورپوینت طراحی استراتژیهای محصول

پاورپوینت طراحی استراتژیهای محصول

دسته بندیبازاریابی و امور مالی
فرمت فایلpptx
حجم فایل826 کیلو بایت
تعداد صفحات40
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

عنوان: پاورپوینت طراحی استراتژیهای محصول

فرمت: پاورپوینت(Powerpoint)

تعداد اسلاید: 40 اسلاید

دسته: مدیریت (ویژه ارائه کلاسی درسهای مدیریت بازاریابی- مدیریت بازاریابی بین الملل- استراتژیهای بازاریابی)

این فایل شامل پاورپوینتی با عنوان " طراحی استراتژیهای محصول " می باشد که در حجم 40 اسلاید همراه با تصاویر و توضیحات کامل تهیه شده که می توان از آن به عنوان ارائه کلاسی استفاده کرد. بخشهای عمده این فایل شامل زیر می باشد:

مقدمه

سطوح محصول: سلسله مراتب ارزش ارائه شده به مشتری

5 سطح محصول

طبقه بندی محصول

طبقه بندی محصولات بر اساس دو معیار دوام و ملموس بودن

طبقه بندی کالاهای مصرفی

کالاهای آسان و طبقه بندی آن

کالاهای بازاری

کالاهای ویژه

کالاهای ناخواسته

طبقه بندی کالاهای صنعتی

روش های متمایز کردن محصولات

تغییر فرم محصول

تغییر ویژگیهای محصول

تولید سفارشی

بهبود کیفیت عملکردی

بهبود کیفیت انطباقی

افزایش دوام

تغییر سبک محصول

تمایز از طریق خدمات

خدمات متمایز سازی شرکتها

طراحی محصول

بازاریابی نام های تجاری لوکس

سلسه مراتب محصولات

سیستم ها و آمیخته های محصول

عرض، طول، عمق و درجه سازگاری آمیخته محصول

استراتژی شرکت ها برای گسترش محصولات

تجزیه و تحلیل خط محصول

تعیین طول خط محصول

روشهای افزایش طول خطوط محصول

انواع روشهای انبساط خطوط محصول

قیمت گذاری آمیخته محصول

قیمت گذاری خط محصول

قیمت گذاری بر مبنای ویژگیهای انتخابی

قیمت گذاری محصولات جنبی

قیمت گذاری دو بخشی

قیمت گذاری محصولات فرعی

قیمت گذاری بسته محصولات

بسته بندی

قسمتی از متن پاورپوینت:

در قلب یک نام تجاری بزرگ و موفق، یک محصول بزرگ و موفق قرار دارد. محصول یکی از عناصر کلیدی پیشنهادات بازاریابی شرکت هاست. در اکثر موارد، رهبران بازار، محصول یا خدمت بسیار با کیفیتی که ارزش زیادی برای مشتریان خلق می کند را به بازار عرضه می کنند. فرایند برنامه ریزی بازاریابی با طراحی پیشنهادی که باید نیاز یا خواسته ای را برآورده کند، آغاز می شود. مشتریان برای ارزیابی پیشنهادات مختلف، از سه معیار اصلی استفاده می کنند: ویژگیها و کیفیت محصولات، آمیخته و کیفیت خدمات و قیمت. در این ارائه ما درباره طراحی استراتژیهای محصول بحث خواهیم کرد.

پاورپوینت تهیه شده بسیار کامل و قابل ویرایش بوده و در تهیه آن کلیه اصول و علائم نگارشی رعایت گردیده و قالب آن نیز به راحتی قابل تغیر می باشد.

طرح لایه باز برچسب نبات، نبات زعفرانی psd

طرح لایه باز برچسب نبات، نبات زعفرانی psd

طرح لایه باز برچسب نبات، نبات زعفرانی psd

دسته بندیفایل های لایه باز و PSD
فرمت فایلzip
حجم فایل5.263 مگا بایت
تعداد صفحات1
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

طرح لایه باز برچسب نبات ،نبات زعفرانی

psd

100 درصد لایه باز وقابل ویرایش تمامی متون

کیفیت رزولیشن 300

cmyk

قابل ویرایش تمامی متون

دانلود فایل آماده اعلامیه ترحیم جوان psd

دانلود فایل آماده اعلامیه ترحیم جوان psd

دانلود فایل آماده اعلامیه ترحیم جوان psd

دسته بندیفایل های لایه باز و PSD
فرمت فایلzip
حجم فایل9.655 مگا بایت
تعداد صفحات1
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

متنی که در بالای آگهی آمده بدین ترتیب است "

عجب نوری زچشم دوستان رفت عجب زیبا گلی از بوستان رفت

عزیزان دیده گریان از برایش عجب آرام جانی ناگهان رفت

چهل روز غمگین گذشت اکنون که چهل روز از نبودنت می گذرد و گویی سالهاست که رنج دوریت را ده دوش می کشیم چهل روز از لحظه های پروازت گذشته چشمهای خبر از نبودنت می دهند ولی قلبها گواه بر حضورت هستند و این حضور سبز همچنان در قلبایمان جاری است و هیچگاه یادت فراموش نخواهد شد ."

همراه با فونتهای شکسته جهت تغییر اسم متوفی

دانلود فایل آماده اعلامیه ترحیم جوان

این فایل به صورت 100 درصد لایه باز بوده و قابل ویرایش و دارای کیفیت رزولیشن 300 و مناسب برای تمامی دستگاههای چاپ می باشد

فرمت فایل psd

حالت cmyk

قابل ویرایش تمامی متون

طراحی شده با نرم افزار فتوشاپ

ترحیم جوان

دانلود آگهی (اعلامیه) فوت مادر، پدر، جوان به صورت فایل متنی word

دانلود آگهی (اعلامیه) فوت مادر، پدر، جوان به صورت فایل متنی word

دانلود آگهی (اعلامیه) فوت مادر، پدر، جوان به صورت فایل متنی word

دسته بندیفایل های لایه باز و PSD
فرمت فایلdoc
حجم فایل5.246 مگا بایت
تعداد صفحات12
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

دانلود آگهی (اعلامیه) فوت مادر،پدر،جوان به صورت فایل متنی word

12 طرح به صورت word

طرحها بسیار زیبا و با قیمت بسیار مناسب می باشند

شامل طرح آگهی پدر ، مادر ، همسر ، جوان

قیمت بسیار مناسب

دانلود فایل آماده اعلامیه ترحیم پدر

دانلود فایل آماده اعلامیه ترحیم پدر

دانلود فایل آماده اعلامیه ترحیم پدر

دسته بندیفایل های لایه باز و PSD
فرمت فایلzip
حجم فایل14.636 مگا بایت
تعداد صفحات1
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

دانلود فایل آماده اعلامیه ترحیم پدر

این فایل به صورت 100 درصد لایه باز بوده و قابل ویرایش و دارای کیفیت رزولیشن 300 و مناسب برای تمامی دستگاههای چاپ می باشد

فرمت فایل psd

حالت cmyk

قابل ویرایش تمامی متون

طراحی شده با نرم افزار فتوشاپ

پاورپوینت اصلاح و بهسازی شیمیایی خاک بوسیله سیمان در 31 اسلاید کاربردی و آموزشی

پاورپوینت اصلاح و بهسازی شیمیایی خاک بوسیله سیمان در 31 اسلاید کاربردی و آموزشی

پاورپوینت اصلاح و بهسازی شیمیایی خاک بوسیله سیمان در 31 اسلاید کاربردی و آموزشی

دسته بندیعمران
فرمت فایلppt
حجم فایل9.142 مگا بایت
تعداد صفحات31
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

پاورپوینت اصلاح و بهسازی شیمیایی خاک بوسیله سیمان در 31 اسلاید کاملا قابل ویرایش همراه با شکل و تصاویر

برچسب آبلیمو psd

برچسب آبلیمو psd

برچسب آبلیمو psd

دسته بندیفایل های لایه باز و PSD
فرمت فایلzip
حجم فایل2.11 مگا بایت
تعداد صفحات1
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

طرح لایه باز برچسب آبلیمو ، لیبل آبلیمو

لایه باز و قابل ویرایش ، psd

فابلیت تغییر رنگ تمامی نوشته ها

حالت cmyk مناسب برای تمامی دستگاه ها

فرمت فایل psd

بدون هیچ افت کیفیت با تغییر انداره

برچسبها :

برچسب آبلیمو طرح لایه باز برچسب آبلیمو لیبل آبلیمو طرح psd آبلیمو لیبل آبلیمو

طرح برچسب عرق نعنا لایه باز

طرح برچسب عرق نعنا لایه باز

طرح برچسب عرق نعنا لایه باز

دسته بندیفایل های لایه باز و PSD
فرمت فایلzip
حجم فایل5.241 مگا بایت
تعداد صفحات1
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

طرح برچسب عرق نعنا لایه باز

کیفیت رزولیشن 300

cmyk

نکته اسامی و شماره تماسها به صورت فرضی است

فرمت فایل psd

-----------------------------------------------------------------------------------

برچسبها :

طرح لایه باز برچسب عرق نعنا لیبل نعنا برچسب عرق نعنا لیبل عرق نعناع طرح لایه باز عرق نعناع طرح لایه باز برچسب عرق نعناع

طرح لایه باز لیبل گلاب 9*6 سانتی متر

طرح لایه باز لیبل گلاب 9*6 سانتی متر

طرح لایه باز لیبل گلاب 9*6 سانتی متر

دسته بندیفایل های لایه باز و PSD
فرمت فایلzip
حجم فایل2.949 مگا بایت
تعداد صفحات1
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

طرح لایه باز لیبل گلاب 9*6 سانتی متر

کیفیت رزولیشن 300

cmyk

مناسب برای چاپ تمام دستگاهها

قابلیت تغییر تمامی نوشته ها

فرمت فایل psd

قابل تغییر به دیگر عرقیات گیاهی

پاورپوینت فصل اول کتاب حسابداری مدیریت تالیف و ترجمه دکتر محمدرضا نیکبخت و دکتر زهرا دیانتی دیلمی

پاورپوینت فصل اول کتاب حسابداری مدیریت تالیف و ترجمه دکتر محمدرضا نیکبخت و دکتر زهرا دیانتی دیلمی

پاورپوینت فصل اول کتاب حسابداری مدیریت تالیف و ترجمه دکتر محمدرضا نیکبخت و دکتر زهرا دیانتی دیلمی

دسته بندیحسابداری
فرمت فایلpptx
حجم فایل195 کیلو بایت
تعداد صفحات59
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

دانلود پاورپوینت فصل اول کتاب حسابداری مدیریت تالیف و ترجمه دکتر محمدرضا نیکبخت و دکتر زهرا دیانتی دیلمی با عنوان آشنایی با حسابداری مدیریت.

پاورپوینت فصل سوم کتاب حسابداری مدیریت تالیف و ترجمه دکتر محمدرضا نیکبخت و دکتر زهرا دیانتی دیلمی

پاورپوینت فصل سوم کتاب حسابداری مدیریت تالیف و ترجمه دکتر محمدرضا نیکبخت و دکتر زهرا دیانتی دیلمی

پاورپوینت فصل سوم کتاب حسابداری مدیریت تالیف و ترجمه دکتر محمدرضا نیکبخت و دکتر زهرا دیانتی دیلمی

دسته بندیحسابداری
فرمت فایلpptx
حجم فایل132 کیلو بایت
تعداد صفحات38
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

دانلود پاورپوینت فصل سوم کتاب حسابداری مدیریت تالیف و ترجمه دکتر نیکبخت و دیانتی دیلمی با عنوان آشنایی با مفاهیم اصلی مدیریت هزینه.

پاورپوینت فصل هفتم کتاب حسابداری مدیریت تالیف و ترجمه دکتر محمدرضا نیکبخت و دکتر زهرا دیانتی دیلمی

پاورپوینت فصل هفتم کتاب حسابداری مدیریت تالیف و ترجمه دکتر محمدرضا نیکبخت و دکتر زهرا دیانتی دیلمی

پاورپوینت فصل هفتم کتاب حسابداری مدیریت تالیف و ترجمه دکتر محمدرضا نیکبخت و دکتر زهرا دیانتی دیلمی

دسته بندیحسابداری
فرمت فایلpptx
حجم فایل7.759 مگا بایت
تعداد صفحات75
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

دانلود پاورپوینت فصل هفتم کتاب حسابداری مدیریت تالیف و ترجمه دکتر نیکبخت و دکتر دیانتی با عنوان تصمیم گیری براساس اطلاعات هزینه های مربوط و اطلاعات استزاتژیک شرکت.

پاورپوینت فصل نهم کتاب حسابداری مدیریت تالیف و ترجمه دکتر محمدرضا نیکبخت و دکتر زهرا دیانتی دیلمی

پاورپوینت فصل نهم کتاب حسابداری مدیریت تالیف و ترجمه دکتر محمدرضا نیکبخت و دکتر زهرا دیانتی دیلمی

پاورپوینت فصل نهم کتاب حسابداری مدیریت تالیف و ترجمه دکتر محمدرضا نیکبخت و دکتر زهرا دیانتی دیلمی

دسته بندیحسابداری
فرمت فایلpptx
حجم فایل103 کیلو بایت
تعداد صفحات42
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

دانلود پاورپوینت فصل نهم کتاب حسابداری مدیریت تالیف و ترجمه دکتر محمدرصا نیکبخت و دکتر زهرا دیانتی دیلمی با عنوان مدیریت کیفیت جامع.

پاورپوینت فصل دهم کتاب حسابداری مدیریت تالیف و ترجمه دکتر محمدرضا نیکبخت و دکتر زهرا دیانتی دیلمی

پاورپوینت فصل دهم کتاب حسابداری مدیریت تالیف و ترجمه دکتر محمدرضا نیکبخت و دکتر زهرا دیانتی دیلمی

پاورپوینت فصل دهم کتاب حسابداری مدیریت تالیف و ترجمه دکتر محمدرضا نیکبخت و دکتر زهرا دیانتی دیلمی

دسته بندیحسابداری
فرمت فایلpptx
حجم فایل1.198 مگا بایت
تعداد صفحات25
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

دانلود پاورپوینت فصل دهم کتاب حسابداری مدیریت ترجمه و تالیف دکتر محمدرضا نیکبخت و دکتر زهرا دیانتی دیلمی با عنوان اقدام به هنگام.

مبانی نظری فضاهای اقامتی گردشگری و معماری بومی

مبانی نظری فضاهای اقامتی گردشگری و معماری بومی

مبانی نظری فضاهای اقامتی گردشگری و معماری بومی

دسته بندیشهرسازی
فرمت فایلdocx
حجم فایل16.965 مگا بایت
تعداد صفحات43
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

فصل دوم: مروری بر ادبیات و پیشینه تحقیق
2-1-فضاهای اقامتی 11
2-1-1-کاروانسرا 11
2-1-1-1- انواع کاروانسراها 12
2-1-2-هتل 14
2-1-3-متل 17
2-2- گردشگری 18
2-2-1-تعریف گردشگر 18
2-2-2- گردشگری در ایران 20
2-2-2-1- تاریخچه گردشگری در ایران 21
2-2-3- هدف از صنعت گردشگری 22
2-2-4- مزایا و معایب صنعت گردشگری 23
2-3- معماری بومی 24
2-3-1- توجه به معماری بومی در جهان 25
2-3-2- توجه به معماری بومی در کشورهای درحال‌توسعه 27
2-3-3- عدم توجه به معماری بومی 28
2-3-4- انسان و معماری بومی 29
2-3-5- معماری بومی، معماری پایدار 30
2-3-6- تأثیر معماری بومی در گردشگری 31
2-4- بررسی چند نمونه از مجموعه‌های اقامتی 32
2-4-1-نمونه اول 32
2-4-2-نمونه دوم 37
2-4-3-نمونه سوم 40



مقدمه
دل ای سلیم بر این کاروانسرا مبند
که خانه ساختن آیین کاروانی نیست
سعدی
امروزه با هر چیزی می‌توان بافرهنگ کشورهای دیگر آشنا شد که درگذشته این راه فقط از طریق سفر کردن صورت می‌گرفت درگذشته کاروانسراهای ایران هویت معماری و فرهنگ هر گوشه ایران را نشان می‌داد که واژه دیگری که به چنین بناهایی اشاره دارد، «خان» است که در مناطق ترک‌زبان به آن «هان» می‌گویند. معنای اصلی این واژه، هم در عربی و هم در فارسی، خانه است؛ بنابراین، ویژگی‌های ریشه این واژه را می‌توان دست‌کم در تعدادی از ساختمان‌های اولیه‌ای جستجو کرد که به خانه‌ای که برای رفع نیاز مسافران است شباهت داشتند. امروزه در سرزمین ما با رشد مدرنیسم رفته‌رفته از فرهنگ و هویت معماری خود فاصله گرفته و در این فصل سعی بر این داشته تا نگاهی مختصر بر معماری بومی در اقامتگاه‌های ایرانی داشته باشد.(کیانی،1388: 45)

2-1-فضاهای اقامتی
2-1-1-کاروانسرا
کاروانسرا ترکیبی است از کاروان (کاریان) به معنی گروهی مسافر که گـروهـی سفر می‌کنند؛ و سرای، به معنـی خـانـه و مکان. هـردو واژه برگرفته از زبان پهلوی است. .(کیانی،1388: 47)
نیـاز انسان بـه سرپـنـاه و مأمن، نه‌تنها در سرا گاه بلکه در سفـر هم از روزگار باستان موردتوجه بـوده است. در ایران‌زمین، درگـذشته بسیار دور آثار و مظاهری ازاین‌گونه بـناها و استراحتگاه‌های بین راه دیــده می‌شود کـه بسیاری از آن‌ها را می‌توان ازنظر شـیـوه ساختمانی از شاهکارهای معماری وهنـری عصر خـود به‌حساب آورد. احـداث کاروانسرا در منطقه سابقه‌ای بسیار طـولانـی داشته و ساخت آن در جاده‌های کاروانـی به‌منظور استراحت و سرپـنـاه، در ادوار مخـتـلف به‌ویژه دوره اســـلامـــی، از اهمـیـت خـاصــی بـرخـوردار بـوده است. .(کیانی،1388: 65)
کاروانسرایی را که بیشتر برای نگهداری اسب و چهارپایان استفاده می‌شده است رباط می‌گفتند ولی کاروانسرا بیشتر مورداستفاده طبقه اعیان و حکومتی تعلق داشته است نوع سومی نیز وجود داشته که به آن ساباط می‌گفتند ساباط در اصل سایه بان و یا سایه باد بوده است یعنی سایه بانی در مسیر باد، ساباط در مسیر راه‌ها برای استراحت چندساعته و کوتاه‌مدت و بیشتر برای استراحت در روز ساخته می‌شده و فقط طاق یا ایوانی بوده است بدون در و پناهگاه بعضی از ساباطها دارای آب‌انبار نیز بوده‌اند و بعضی دیگر فاقد آب‌انبار بوده و تنها سایه‌بان بوده است. به نظر می‌رسد کلمه رباط نیز واژه‌ای فارسی باشد و نه عربی ممکن است رباط عرب شده ره بان یا ره پات باشد. راه بان یا ره پات همچون خانه راه است. آذر پات و آذرپاتگان هم از این ریشه بوده است. در عربی محلی کلمه کاریان به معنی خانه‌های سرراهی و موقتی نیز از کاروان گرفته‌شده است. کاروان امروزه یک کلمه بین‌المللی است و در بیشتر زبان‌ها وجود دارد.
(هادی زاده کلخکی،1389: 110)

2-1-1-1- انواع کاروانسراها
به‌طورکلی می‌توان کاروانسراها را به دودسته‌ی اصلی تقسیم کرد:
کاروانسراهای درون‌شهری
کاروانسراهای برون‌شهری
ازآنجایی‌که اغلب کاروانسراهای باقی‌مانده در ایران متعلق به دوره صفوی و بعدازآن است، لازم است در تقسیم آن تمامی عوامل از وضع آب و هوایی تا شیوه معماری منطقه‌ای موردبررسی قرار گیرد. در درجه اول کاروانسراهای ایران را می‌توان به گروه‌های زیر تقسیم‌بندی نمود: (هادی زاده کلخکی،1389: 229)
کاروانسراهای کاملاً پوشیده منطقه کوهستانی
کاروانسراهای کرانه‌های پست خلیج‌فارس
کاروانسراهای حیاط دار مناطق مرکزی ایران
گروه آخر ازنظر نقشه به انواع مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند.
1) کاروانسراهای مدور: تعداد کمی از کاروانسراهای ایران با نقشه مدور بنیاد گردیده است. این کاروانسراها بسیار جالب‌توجه و ازنظر معماری حائز اهمیت فراوان است.
۲) کاروانسراهای چندضلعی حیاط دار: این گروه از کاروانسراها به شکل چندضلعی (اغلب ۸ ضلعی) و همانند کاروانسراهای مدور بسیار زیبا بناشده‌اند و زمان ساخت آن‌ها دوره‌ای است که در معماری کاروانسراهای پیشرفت فراوانی به وجود آمده است. تعداد آن‌ها مانند کاروانسراهای مدور کم می‌باشد. از نمونه‌های زیبای این گروه، کاروانسرای امین‌آباد، خان خوره، چهار آباده و ده بید جاده اصفهان - شیراز، بنا رویه جاده جهرم - لار است که به فرم هشت‌ضلعی در دوره صفوی ساخته‌شده و نشان‌دهنده شیوه معماری ایرانی است. (همان ،1389: 229)
۳) کاروانسراهای دو ایوانی: همانند مدرسه‌ها و مسجدها و سایر بناهای مذهبی تعدادی از کاروانسراهای ایران را به شکل دو ایوانی به فرم مربع یا مستطیل ساخته‌اند. عموماً ایوان‌های این کاروانسراها یکی در مدخل ورودی و دیگری رو به روی آن قرار دارد. از نمونه‌های باقیمانده این کاروانسراها می‌توان از کاروانسرای خوشاب و کاروانسرای دو کوهک نام برد.
۴) کاروانسراها با تالار ستون‌دار: تعدادی از کاروانسراهای ایران با تالار ستون‌دار بنا گردیده‌اند و از آن‌ها عموماً برای اصطبل استفاده‌شده است. نمونه‌ای از این کاروانسراها عبارت است از کاروانسرای عسگرآباد بین جاده تهران - قم و کاروانسرای خاتون‌آباد در ۲۵ کیلومتری تهران در جاده گرمسار - تهران.
۵) کاروانسراهای چهار ایوانی: در ادوار اسلامی از طرح چهار ایوانی برای بنیادهای مذهبی و غیرمذهبی، مانند مدرسه‌ها، مقبره‌ها، مسجدها و کاروانسراها استفاده گردیده و تقریباً این طرح نقشه ثابتی برای احداث این‌گونه بناها شد، بخصوص از دوره سلجوقی به بعد کاروانسراهای بسیاری با طرح چهار ایوانی احداث گردید که آثار آن در تمامی ایران پراکنده است.
۶) کاروانسراها با طرح متفرقه: این گروه، کاروانسراهایی هستند که نقشه و معماری آن با آنچه در گروه‌های ۱ - ۵ اجمالاً بررسی شد، شباهتی ندارند. کاروانسرای سبزوار و کاروانسرای شاه‌عباسی جلفا از این گروه هستند. (هادی زاده کلخکی،1389: 232)

2-1-2-هتل
انتخاب محلِّ اقامت در هر شهر و کشوری، از اولویت های اصلی گردشگران به شمار می آید . انتخاب هتل به عنوان یکی از مکان های اقامتی خوشایند و پرطرفدار، تصمیم گیری مهمی است که نیازمند ارزیابی دقیق بوده و شناسایی معیارهای آن، می تواند راهنمای مناسبی برای مدیران هتل ها و مسئولان صنعت گردشگری و هتل داری، برای ارائه ی خدمات اثربخش تر و کسب رضایت گردشگران و همچنین، رهنمودی راه گشا برای ارزیابی دقیق تر و مطلو بتر متقاضیان هتل باشد. هر عمل ارادی که انسان انجام می دهد، نتیجه ی یک تصمیم است و در فرایند تصمیم گیری، معیارهای متعددی دخیل هستند. یکی از تصمیم های مهمی که گردشگران اتّخاذ می کنند، انتخاب هتل محل اقامت است . به بیان دیگر، گردشگران با توجه به مواردی، هتل محلِّ اقامت خود را انتخاب می کنند. یکی از اهداف مهم پژوهش حاضر، تعیین معیارهای انتخاب هتل از دیدگاه گردشگرانِ خواستارِ اقامت است. شناسایی معیاره ای انتخاب هتل می تواند به مدیران هتلها و مسئولان دست اندرکار یاری رساند تا بر اساس دیدگاه های مشتریان مستقیم هتل ها و مدلی مدون، در بهبود کیفیت هتل داری و تصمیم گیری های صحیح برای توسعه ی این صنعت، تلاش بیشتری انجام دهند . (Ngai and Wat 2003)

2-1-2-1-انواع هتلها بر حسب ستاره
هتل های 2 ستاره :
تمیزی و راحتی و دکوراسیون منظم و هماهنگ از الزامات این هتل ها می باشد . ارائه رتبه دو ستاره مستلزم داشتن بعضی و نه همه موارد زیر می باشد:
خانه داری بسیار خوب ، دکوراسیون جذاب و وجود تلویزیون رنگی در تمام اتاقها ، مبلمان با کیفیت، دارای رستوران با قابلیت ارایه سرویس در هر وعده غذایی ، استخر شنا ، خدمات رسانی به اتاق ها ، ورودی هتل با ظرفیت مناسب ، تخت هایی با اندازه معمولی و بزرگتر ، سرویس حمام خوب و زیبا ، قفسه های کافی ، امکانات تفریحی ، حوله و صابون با کیفیت بالا ، پرسنل آموزش دیده و لاندری و روم سرویس .(ملاوی،1391: 34)
هتل های 3 ستاره :
در هتل سه ستاره خدمات به طور کامل ارایه می گردد و به طور شایسته مدیریت می شود ، این نوع هتل ها دارای چشم انداز زیبا و امکانات گسترده اند . ارائه رتبه سه ستاره مستلزم داشتن بعضی و نه همه موارد زیر می باشد :
نظافت و خانه داری و نگهداری عالی ، هال ورودی بزرگ با طراحی جذاب ، فضای پذیرش فعال 24 ساعته ، اتاق های بزرگ و راحت ، بدون سر و صدا با نور کافی و فضای نشیمن با دکوراسیون جذاب و گاهی نقاشی روی دیوار، مبلمان با کیفیت بالا ، سیستم مرکزی تهویه هوا و سیستم حرارتی ، اتاق های مفروش شده با کیفیت بالا و دارای تشک های عالی ، ترموستات کنترل درجه دما ، سرویس حمام زیبا که بعضی از آنها دارای وسایل آرایشی ، صابون وحوله با کیفیت عالی است ، دارای سوئیت اتاق لوکس ، محدوده زمانی گسترده جهت سرویس دهی به اتاق ها ، وجود دو دستگاه تلفن در اتاق یکی کنار تخت و دیگری در حمام یا روی میز ، استخر شنا در محوطه ساختمان یا نزدیک آن ، خدمات بیدار کردن ، وجود بیش از یک رستوران با غذای عالی ، امکانات تفریحی برای میهمان از قبیل سونا ، گلف و . . . ارایه خدمات ویژه از قبیل اتاق ملاقات ، پارک اتومبیل توسط مستخدم . (ملاوی،1391: 36)
هتل های 4 ستاره :

مبانی نظری اسکان غیر رسمی، بهسازی و توانمند سازی

مبانی نظری اسکان غیر رسمی، بهسازی و توانمند سازی

مبانی نظری اسکان غیر رسمی، بهسازی و توانمند سازی

دسته بندیشهرسازی
فرمت فایلdocx
حجم فایل3.506 مگا بایت
تعداد صفحات92
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

مبانی نظری
مقدمه 26
3-1 سیر تغییر رویکرد¬های روبرویی با اسکان غیررسمی 26
3-1-1 نادیده گرفتن 26
3-1-2 تخریب و جابجایی 27
3-1-3 مسکن سازی عمومی 29
3-1-4خودیاری 31
3-1-5 زمین و خدمات 33
3-1-6 رسمیت¬بخشی 35
3-2 بهسازی 35
3-2-1 مزیت¬های بهسازی 37
3-2-2 هزینه¬های بهسازی 39
3-2-3 نیاز به امنیت سکونت دربهسازی 39
3-2-4 کاستی¬های طرح های بهسازی رایج 39
3-2-5 رویکردهای گوناگون بهسازی 40
3-2-5-1 تأمین زیرساخت های فیزیکی 41
3-2-5-2 طرح¬ریزی عملیاتی اجتماع- مبنا ( یا طرح¬ریزی خرد) 42
3-2-5-3 دگردیسی فیزیکی از طریق یک برنامه¬یکپارچه 44
3-3 توانمندسازی 45
3-4 بهسازی و توانمندسازی 46
3-5 رویکرد توسعه دارایی¬مبنا 48
3-5-1 سرمایه مالی 49
3-5-2 سرمایه انسانی 49
3-5-3 سرمایه فیزیکی 49
3-5-4 سرمایه اجتماعی 49
3-5-4-1 مفهوم سرمایه اجتماعی 51
3-5-4-2 نحوه پیدایش سرمایه اجتماعی 52
3-5-4-3 اهمیت سرمایه اجتماعی 53
3-5-4-4 انواع سرمایه اجتماعی 54
3-5-4-4-1 سرمایه اجتماعی محروم¬کننده 54
3-5-4-4-2 سرمایه اجتماعی پیوند دهنده 55
3-5-4-5 مؤلفه¬های تشکیل¬دهنده سرمایه اجتماعی 56
3-5-4-5-1 اعتماد 56
3-5-4-5-2 بستگی اجتماعی و هنجارهای نافذ 57
3-5-4-5-3 نهادهای مدنی 58
3-5-4-6 نحوه استفاده از سرمایه اجتماعی 58
3-5-4-7 سرمایه اجتماعی در سکونتگاه¬های غیررسمی 59
3-5-4-7-1 تهدیدهای موجود در برابر سرمایه اجتماعی سکونتگاه-های غیررسمی 61
3-6 رویکرد بهسازی مناسب در شرایط ایران 62
3-6-1 بهسازی جامع مشارکت¬محور 62
3-6-1-1 ضرورت و شیوه مشارکت 63
3-6-1-2 محور بقا 63
3-6-2 ویژگی¬های یک رویکرد بهسازی مناسب در شرایط ایران 64
3-6-2-1 پیروی از رویکرد توسعه¬ای دارایی¬مبنا 64
3-6-2-2 همکاری و هماهنگی نهادهای عمومی و اجتماع 65
3-6-3-3 بهبود پیشرونده و افزایشی 66
3-6-3-4 توجه به افزایش میل به ادامه زندگی در سکونتگاه پس از توانمند شدن 66
3-7 سکونتگاه¬های یأس و سکونتگاه¬های امید 67
3-8 کیفیت¬های فضایی در سکونتگاه¬های غیررسمی 68
3-8-1 مفهوم فضا 69
3-8-2 مفهوم فضای همگانی (عرصه عمومی) 70
3-8-3 مفهوم کیفیت 70
3-8-4 کیفیت¬های فضایی 71
3-8-4-1 تصویر پذیری ذهنی 71
3-8-4-2خوانایی 72
3-8-4-3بستگی 72
3-8-4-4مردمواری 73
3-8-4-5 نفوذپذیری 73
3-8-4-6 قابلیت دسترسی برای همگان 74
3-8-4-7 پیچیدگی 74
3-8-4-8 هم¬سازی 74
3-8-4-9پاکیزگی 75
3-8-5 فضای شهری و فعالیت 75
3-8-5-1 قرارگاه¬های رفتاری 76
3-8-6 کیفیت فضای شهری در بافت¬های ارگانیک 76
3-9 تجارب جهانی 78
3-9-1 سائوپائولو 78
3-9-2 سرمایه¬های نهفته در سکونتگاه¬های غیررسمی کابل و نحوه مواجهه با آن¬ها 85
3-10 جمع بندی 94



مقدمه
مسئله اسکان غیررسمی پاسخ¬های گوناگونی از سوی دولت¬ها و متخصصان در پی داشته است. پاسخ¬هایی که شماری از آن¬ها با گذشت زمان ناکارآمد شناخته شدند و برخی نیز در فرایند مداوم به کارگیری و اصلاح، صیقل خورده و تکامل یافتند. در این فصل پس از بررسی اجمالی روند تغییر نگرش¬ها و رویکردهای روبرویی با اسکان غیررسمی، ضرورت بهره¬گیری از رویکرد بهسازی تبیین می¬شود. با این حال از آن¬جا که بهسازی عنوانی مبهم برای گستره وسیعی از مداخلات در سکونتگاه¬های غیر¬رسمی شناخته می¬شود، ضروری است علاوه بر تشریح انواع بهسازی، با تکیه بر مبانی نظری مرتبط و بررسی شرایط ویژه ایران، رویکردی مناسب برای بهسازی در ایران و به ویژه سکونتگاه¬ مورد مطالعه معرفی و ویژگی¬های آن تبیین شود. همچنین فصل پیش رو شاخص¬هایی برای استفاده در شناخت و ارزیابی سکونتگاه هدف به دست می¬دهد. استخراج چنین شاخص¬هایی با توجه به فرضیات و اهداف پژوهش نیازمند بررسی مفهوم سرمایه اجتماعی و همچنین مروری بر کیفیت¬های فضایی و تأثیرات متقابل فضا و رفتار در خلال این فصل است.

3-1 سیر تغییر رویکرد¬های روبرویی با اسکان غیررسمی
3-1-1 نادیده گرفتن
با توجه به حاکمیت دیدگاه سیاسی- اقتصادی لیبرالیسم در اوایل قرن بیستم، شاید بتوان حداقل دخالت دولت در امر مسکن و سکونتگاه¬های غیررسمی و نادیده گرفتن آنها را نخستین نگرش و رویکرد رایج در این دوران دانست (ایراندوست، 1389، 102). در واقع تا پیش از دهه شصت میلادی، سرمایه¬گذاری دولتی در بخش مسکن غالباً ضروری انگاشته نمی¬شد و این بخش غیر اقتصادی محسوب می¬شد (صرافی، 1381 الف، 8). نادیده گرفتن سکونتگاه¬های غیررسمی که تا اوایل دهه 1970 در بیشتر کشورهای در حال توسعه ادامه داشت، بر دو فرض استوار بود: سکونتگاه¬های غیررسمی، غیرقانونی هستند و سکونتگاه¬های غیررسمی اجتناب-ناپذیر اما پدیده¬ای گذرا هستند (پدیده¬ای که بیشتر به مهاجرت فزاینده روستا- شهری مربوط است) که با توسعه اقتصادی هم در نواحی شهری و هم روستایی برطرف خواهند شد (UN-HABITAT 2003 130).

در نهایت سال¬ها چشم¬پوشی از سکونتگاه¬های غیررسمی در بسیاری از کشورها نه تنها با کاهش آنها همراه نبود، بلکه ابعاد آن را گسترده¬تر کرد. به تدریج وجود سکونتگاه¬های غیررسمی به ویژگی اصلی بسیاری از شهرها به¬ویژه کلانشهرهای کشورهای در حال توسعه بدل شد و با گسترده¬تر شدن پدیده، ناتوانی و درماندگی مدیریت شهری روشن شد. از سوی دیگر، با ظهور چرخه-ای از تولید و بازتولید پدیده، ابعاد اجتماعی، کالبدی و اقتصادی آن بیشتر نمایان شد. هم¬زمان این نظر نیز مطرح شد که رویه دولت¬ها در نادیده گرفتن این سکونتگاه¬ها در شرایطی به قدرتمند شدن گروه¬هایی می¬انجامد که به¬صورت غیرقانونی تصرف زمین¬ها را سازمان می¬دهند. در واقع نادیده گرفتن می-توانست به نحوی به ترویج و تشویق الگوهای غیررسمی کمک کند (پاتر و ایوانز، 1384، 233).
گاه دولت¬ها با آگاهی از سودهای نهفته در سکونتگاه¬های غیر-رسمی که پیشتر از آن¬ها سخن رفت، بر گسترش این سکونتگاه¬ها چشم می¬پوشند. تا از سویی فشارهای ناشی از فقر و نداشتن سرپناه بر نارضایتی عمومی نیفزاید و از دیگر سو نیروی کار ارزان در اختیار شهرها قرار گیرد. این پدیده را نادیده انگاری تشویق آمیز لقب داده¬اند. در حالی که روی دیگر سکه نادیده گرفتن، تنبیهی است. بدین صورت که دولت¬ها برای مقابله با سکونتگاه¬های غیر¬رسمی آن¬ها را نادیده گرفته تا از مسئولیت تامین خدمات برای آن¬ها شانه خالی کنند. هدف دیگری که از این کار دنبال می¬شود به روشنی در سخن شهردار شیراز در مراسم اختتامیه دومین همایش ملی بهسازی و بازآفرینی بافت‌های فرسوده شهری و سکونتگاه‌های غیررسمی در شیراز دیده می شود. وی با بیان اینکه بافت¬های فرسوده و سکونتگاه¬های غیر¬رسمی به عنوان لبه تیغ قیچی، شهرهای کشور را تهدید می-کنند، اظهار داشت: "این بافت¬ها به جای اینکه فرصت مغتنمی برای استفاده باشد سبب نگرانی ما است و برای جلوگیری از گسترش سکونتگاه¬های غیر رسمی نباید تسهیلاتی برای این مناطق در نظر گرفته شود" (www.farsnews.com).

3-1-2 تخریب و جابجایی
تخریب و تخلیه اجباری به عنوان رویکرد رایج روبرویی با سکونتگاه¬های غیررسمی در دهه¬های 1970 و 1980، به¬ویژه در کشورهای با نظام سیاسی متمرکز، حکمروایی و اداره محلی ضعیف، مدیریت شهری غیر دموکراتیک، که در آنها جنبش¬های جامعه مدنی به رسمیت شناخته نمی¬شد و حمایت قانونی در برابر تخلیه اجباری وجود نداشت، به کار گرفته می¬شد (UN-HABITAT 2003 130). در این کشورها در نبود افکار عمومی پرسشگر برای رفع معضل به راه¬حل¬های پلیسی و از بالا دست زدند. با این¬که برای تخلیه اجباری و تخریب محلات فقیرنشین علل مختلفی وجود دارد، معمولا دولت¬ها برای آن سه توجیه ارائه می¬کنند (ایراندوست، 1389، 105-104):
- زیباسازی و بهسازی شهری به ویژه در مناسبت¬های مختلف (مثال:دیدار پاپ از مانیل در دهه 1970 و بازی¬های المپیک سئول در 1988)
- مشکلات بهداشتی برآمده از این سکونتگاه¬ها که مدیریت ناکارآمد کشورهای در حال توسعه برچیدن را بسیار ساده¬تر از بهبود شرایط محیطی سکونتگاه¬های غیر¬رسمی می¬بینند.
- سومین توجیه به مسائل و مشکلات اجتماعی و جرم¬خیزی باز می-گردد، و ازمیان بردن این محلات به عنوان راه اصلی از بین بردن جرم و فساد موجود در آن¬ها شناخته می¬شود.
این رویکرد به جای حل مشکلات سکونتگاه¬های غیررسمی، آنها را به پیرامون شهرها تغییر مکان داد- به حاشیه¬های روستا شهری- جایی که دسترسی به زمین آسان¬تر بود و کنترل برنامه¬ریزی وجود نداشت. رشد فضایی مداوم شهرها سبب وقوع چرخه تخریب و تخلیه¬های اجباری و ایجاد سکونتگاه¬های غیررسمی جدید در پیرامون و خارج از محدوده¬های شهرها شد،یا به زیاد شدن ساختمان¬های مخروبه درون شهرها شتاب بخشید. همچنین تقاضا برای زمین و خانه از سوی فقرای شهری در طول دهه¬های 1970 و 1980، سبب گسترش سریع بازارهای غیررسمی شد (UN-HABITAT 2003 130).
تخریب سکونتگاه¬های غیر¬رسمی تجربه¬ای ناموفق است که به شیوه-های گوناگون توسط دولت¬ها آزموده شده است. با این حال هنوز این سیاست از سوی برخی مسئولان در ایران دنبال می شود. از جمله شیوه¬های تخریب می¬توان، تخریب بدون قید و شرط، تخریب و تلاش برای بازگرداندن به روستاهای مبدا، تخریب با دادن زمین ارزان، و تخریب و انتقال به مجتمع¬های مسکونی ارزان¬قیمت را برشمرد. به هر روی، تجربه چند دهه نشان داد که رویکرد تخریب و تخلیه اجباری راه حل مشکل نیست. همچنینتخلیه اجباری و تخریب سکونتگاه¬های غیررسمی،ساکنان را از سرمایه اجتماعی و اقتصادی موجود محروم می¬کند و نه تنها فقر را کاهش نمی¬دهد، بلکه فقرزاست. زیرا فقرا در تخریب و تخلیه اجباری، منابع درآمد حیاتی، پیوندها و همیاری را از دست می-دهند (Garau 2005 49، به نقل از ایراندوست، 1389، 106). همه تجارب جهانی در این زمینه فاجعه¬بار بوده است و شورش¬های شهری متداول¬ترین واکنش به چنین اقدام نابخردانه¬ای است (پیران، 1387، 16).
در باب آثار ناپسند و فقرزای تخریب و تخلیه اجباری می¬توان این مسئله را نیز اضافه کرد که مسائل مربوط به اشتغال و دسترسی به بازارهای شهری و بسیاری عوامل دیگر، در مکان گزینی این سکونتگاه¬ها، نقشی اساسی دارند و معمولا در فرآیند جابجایی ناخواسته، بسیاری از فرصت¬های مکانی موجود برای ساکنان از دست می¬رود (ایراندوست، 1389، 105-104).

3-1-3 مسکن سازی عمومی
از دهه 60 به بعد، استمرار و تشدید مسأله مسکن موجب توجه ویژه به آن شد و با ایجاد مؤسساتی ویژه کم درآمدها و البته با مشاغل رسمی همچون کارمندان و نظامی¬ها خانه¬سازی اجتماعیسیاست بسیاری از کشورها – به خصوص کشور¬های دارای دولت¬های رفاه – شد. در این سیاست، تولید صنعتی بلند مرتبه و انبوه¬سازی و در نتیجه ارزان شدن ساخت مورد تأکید بود. (مرکز اسکان بشر ملل متحد، 1378، به نقل از: صرافی، 1381، 8 ). اولین تلاش¬ها برای حل مشکل مسکن در کشورهای در حال توسعه، به¬ویژه در طی دهه¬های 1960 و 1970 تقلید از نمونه¬های اروپایی و شروع به ساختن مسکن عمومی بود (UN-HABITAT 2003 124).
از جمله دلایل ناکامی رویکرد مسکن¬سازی عمومی می¬توان به هزینه بالا، استانداردهای غیر واقع¬بینانه، ناتوانی مالکان در پرداخت اقساط، مکانیابی نامطلوب و اغلب دور از مکان کار و مراکز شهری اشاره کرد (گیلبرت و گاگلر، 1375، 221). یکی از مهم¬ترین مسائل در مورد طرح¬های مسکن¬سازی عمومی این است که بیشتر خانوارهای قادر به تأمین نیازهای سکونتی در بازار مسکن از آنها بهره می¬برند، در حالی که امکان دسترسی به این گونه مسکن¬ها برای نیازمندترین افراد وجود ندارد. حتی در مواردی که هدف برنامه¬ریزان تأمین مسکن گروه¬های بسیار کم-درآمد بوده، در نهایت گروه¬های درآمدی بالاتر از این مسکن¬ها استفاده کرده¬اند. از آنجا که فقرا به مسکن به عنوان منبع درآمد می¬نگرند، این خانه¬ها به عناوین مختلف از قبیل فروش، اجاره¬های صوری یا در مواردی با رشوه دادن به مقام¬های اجرایی، به خانوارهای دیگر منتقل می¬شود (لاکویان، 1364، 27-28). حتی در موارد نادری که واگذاری¬ها به تهیدستان شهری صورت گرفته بود، ناتوانی اقتصادی خانوار و عدم تطابق نقشه-های واحدها با سبک زندگی آنها، سبب دست به دست شدن مسکن¬ها و تحقق نیافتن اهداف و برنامه¬ها شد (صرافی، 1381 الف، 8). همچنین منابع در دسترس دولت¬ها برای مسکن¬سازی در راستای تأثیر بر حل مشکل مسکن کافی نیستند- و روشن است که مسکن-سازی عمومی تنها زمانی نتیجه¬بخش است که در مقیاسی بزرگ با مسئولیت دراز مدت دولتی انجام شود (UN-HABITAT 2003 125).
مشکلات پروژه¬های مسکن سازی عمومی تنها به مقولات کمی محدود نمی¬شود. جین جیکوبز معایب پر شماری را برای این پروژه¬ها بر می¬شمرد؛ وی پروژه¬های مسکن عمومی را فاقد حس اجتماعی موجود در شهر¬ها می¬داند؛ جداسازی جمعیت بر مبنای میزان درآمد را نادرست می¬خواند و دست آخر جدا ولی برابر بودن در جامعه¬ای که مردم نیاموخته¬اند که کاست، بخشی از نظم الهی است، را مایهزحمت می¬داند. وی بر این باور است که «جدا ولی بهتر، در هر جایی که جدایی به وسیله یکی از اشکال کهتری تقویت می-شود، یک تناقض ذاتی است» (جیکوبز، 1388، 352). وی پروژه¬های خانه¬سازی عمومی را چنین وصف می¬کند:
"... زاغه ها درون آهن و آجر نو خفه شده¬اند. وحشت و محرومیت پشت آن دیوارهای سرد جدید محبوس شده است. نتیجه تلاش خیرخواهانه اجتماع برای حل یک مصیبت اجتماعی، تشدید سایر بلایا و خلق مصیبت¬های جدید بوده است. اجازه ورود به پروژه¬های خانه¬سازی برای افراد کم¬درآمد، اساسا بوسیله سطح درآمد کنترل می¬شود ... افتراق و جدایی نه به وسیله مذهب یا رنگ بلکه با لبه تیز ساطور درآمد یا فقدان آن اعمال می¬شود. آنچه این گونه بر سر تار و پود اجتماعی می¬آید را باید شاهد بود تا درک کرد. خانواده¬هایی که قادرند و امکان رو به رشد مالی دارند، پیوسته آن¬جا را ترک می¬کنند ... در سوی دیگر ورودی، سطح اجتماعی و اقتصادی دائما پایین و پایین¬تر می-افتد ... تله انسانی شکل می¬گیرد که مصایب اجتماعی را موجب می¬شود و نیازمند مساعدت¬های بی¬پایان بیرونی است" (همان، 303).

مبانی نظری اسکان غیررسمی، تعاریف، ویژگی ها و ریشه ها

مبانی نظری اسکان غیررسمی، تعاریف، ویژگی ها و ریشه ها

مبانی نظری اسکان غیررسمی، تعاریف، ویژگی ها و ریشه ها

دسته بندیشهرسازی
فرمت فایلdocx
حجم فایل46 کیلو بایت
تعداد صفحات25
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

فصل دوم: اسکان غیررسمی، تعاریف، ویژگی¬ها و ریشه¬ها
2-1 واژه¬شناسی 12
2-2 تعریف اسکان غیررسمی 13
2-3 انواع سکونتگاه¬های غیررسمی 13
2-4 ویژگی¬های کلی سکونتگاه¬های غیر¬رسمی 14
2-4-1 ویژگی¬های کالبدی سکونتگاه¬های غیررسمی 15
2-4-2 ویژگی¬های اجتماعی سکونتگاه¬های غیررسمی 15
2-5 ریشه¬های پیدایش سکونتگاه¬های غیررسمی 16
2-5-1 گسترش شهرنشینی 16
2-5-2 شهری شدن فقر 17
2-5-2-1 مفهوم فقر 18
2-5-3 سیاست¬های ناکارآمد زمین و مسکن 18
2-6 روند پیدایش سکونتگاه های غیررسمی 19
2-6-1 تهاجم سازمان یافته 20
2-6-2 تصرف خزنده 20
2-6-3 بازتقسیم زمین (تفکیک غیر قانونی) 21
2-7 پیامدهای شکل¬گیری سکونتگاه¬های غیررسمی 21
2-7-1 بر هم زدن پیش¬بینی¬های برنامه¬های شهری 21
2-7-2 مشکلات و مخاطرات محیطی 22
2-7-3 ناهنجاری¬ها و مسئله امنیت 23
2-7-4 تأمین نیاز اساسی مسکن برای اقشار تهیدست 23
2-7-5 پیشگیری از آسیب¬های اجتماعی 23
2-7-6 توان و نیروی کار اقتصادی 23
2-8 جمع¬بندی

فصل دوم:
اسکان غیررسمی، تعاریف، ویژگی¬ها و ریشه¬ها









پیش از جستجوی راهکار برای هر مسئله¬ای نخست می¬بایست آن را به درستی بازشناخت. از این رو در این فصل به مفاهیم کلیدی و ریشه¬های اسکان غیررسمی پرداخته می¬شود. انواع سکونتگاه¬های غیررسمی شناسایی می¬شود و ریشه¬های پیدایش سکونتگاه¬های غیررسمی معرفی می¬شود. دست آخر پیامدهای مثبت و منفی شکل¬گیری آن¬ها تبیین می¬شود. بدین ترتیب فصل پیش رو می¬کوشد تا شالوده¬ای نظری برای ورود به بحث اسکان غیررسمی فراهم آورد.

2-1 واژه¬شناسی
در زبان انگلیسی واژه¬های بسیاری برای اشاره به سکونتگاه¬های مورد بحث در پژوهش پیش رو به کار می¬رود.از میان این واژه¬ها می¬توان به اصلام ، سکونتگاه¬های خودانگیخته ، غیررسمی ، مهار گسیخته ، موقتی ، نامنظم ، بدون برنامه¬ریزی، غیرقانونی ، خودیار ، حاشیه¬ای و پیرامونی (برک¬پور و اسدی، 1382، 26)،شهر آلونکی ، سکونتگاه کم¬درآمدها و زورآباد اشاره کرد.
از رایج¬ترینواژه¬های به کار رفته برای اشاره به سکونتگاه¬های مورد بحث در پژوهش پیش رو، اصلام است. این واژه در ابتدای قرن نوزدهم میلادی در لندن رواج یافت و به مفهوم اتاقی با وضعیت نامناسب و یا بخش¬ها و محله¬های متروک و نازل شهر به کار گرفته شد. در فرهنگ آکسفورد واژه اصلام به معنای خیابان، کوچه و یا مجتمع مسکونی در بخش پر ازدحام شهر آمده است که طبقه اجتماعی پایین و مردم بسیار فقیر در آن می¬زیند و شرایط زندگی فلاکت¬باری در آنجا جاریست. در اولین اجلاس جهانی شهر در گزارش شهرهای بدون اصلام آمده است: "اصلام مجموعه¬ای از سکونتگاه¬های کم¬درآمدها و مکان زندگی فقرا با شرایط مسکن نامناسب است، و دربردارنده آن دسته از نواحی مسکونی است که زمانی مطلوب و قابل قبول بوده و طی روندی نزولی ساکنان اولیه به مناطق جدید و مناسب¬تر شهر نقل مکان کرده¬اند. در این محله¬ها با گذر زمان از کیفیت مسکن کاسته می¬شود و به واحدهای کوچکتری تقسیم می¬شود و به گروه¬های کم-درآمد اجاره داده می¬شود." تعریفی که به روشنی بیانگر بافت-های فرسوده درون شهرها است که به محلات فرسوده شهرهای اروپای صنعتی قرن نوزدهم ماننده است(ایراندوست، 1389،18-17).
زورآباد یکی دیگر از اصطلاحات رایج سکونتگاه¬های فقیرنشین در کشورهای در حال توسعه است. معمولا ساکنان این گونه مساکن بدون اجازه مالک به غصب زمین و ساخت خانه می¬پردازند. این سکونتگاه¬ها غالبا به روش خودیار و نسبتاآرام و تدریجی ساخته می¬شوند و یا در مواردی در پی هجوم سازمان¬یافته شکل می¬گیرند و گاه به سبب توسعه آشفته و بدون برنامه، سکونتگاه خودانگیخته خوانده می¬شوند(همان،22).
بدین ترتیب اختلاف نظرهایی در باب واژه شایسته برای سکونتگاه¬های تهیدست¬نشین به چشم می¬خورد. این ناهماهنگی¬ها از یک سو برآمده از دگرگونی نگرش¬های صاحب¬نظران در بستر زمان است و از دیگر سو ریشه در جورواجوری سکونتگاه¬هایی دارد که به سختی می¬توان از یک واژه برای همه آن¬ها بهره گرفت. بدین روی در پژوهش پیش رو برای پرهیز از ابهام در به کارگیری واژه¬ها، از عبارت"اسکان غیر رسمی" بهره گرفته می¬شود که دایره پژوهش را مشخص¬تر می¬سازد.

2-2 تعریف اسکان غیررسمی
سکونتگاه غیر¬رسمی، ناظر بر محل اسکان بخشی از جمعیت شهری در جهان سوم است که خارج از بازار رسمی زمین و مسکن و بر پایه قواعد و قول و قرار¬های خاص خود، به دست خود ساکنان این گونه مکان¬ها ساخته شده است(صرافی، 1387، 8). سکونتگاه-های غیررسمی از دیدگاه¬های گوناگونی دسته¬بندی می¬شوند. زاغه، سکونتگاه تصرفی عدوانی و تفکیک غیرقانونی یکی از صورت¬های دسته¬بندی سکونتگاه¬های غیررسمی است که وضعیت کالبدی و شیوه تأمین زمین را مبنای دسته¬بندی قرار می¬دهد.

2-3 انواع سکونتگاه¬های غیررسمی
اسکان غیررسمی در جاها و به صورت¬های گوناگون پدیدار می¬شود. چرا که مکانیابی، پیدایش و گسترش آن¬ها کاملا به ویژگی¬های شهر مادر و تهیدستان وابسته است. جدول شماره 2-1-، عمده-ترین دسته¬بندی¬های اسکان غیررسمی را نشان می¬دهد.
جدول 2-1: عمده¬ترین دسته¬بندی¬های اسکان غیررسمی
شاخص گونه
منشاء و سابقه (سن) محله¬های فقیرنشین مرکز تاریخی شهر
سکونتگاه¬های غیررسمی تثبیت شده
موقعیت مرکزی
جزایر پراکنده
حاشیه¬ای
اندازه و مقیاس سکونتگاه¬های بزرگ
متوسط
کوچک
وضعیت قانونی غیرقانونی
غیررسمی
مراحل توسعه و پویایی و تشخیص جوامع و افراد فاقد انگیزه اصلاح
محله¬های دارای انگیزه فردی و اجتماعی توسعه
محله¬های در حال اصلاح
محله¬های ارتقاء یافته
مأخذ: UN-HABITAT 2003 85، به نقل از (ایراندوست، 1389، 23)

2-4 ویژگی¬های کلی سکونتگاه¬های غیر¬رسمی
" این دسته سکونتگاه¬ها دارای مشخصه¬هایی هستند که از آن جمله می¬توان به موارد زیر اشاره کرد(www.undro.org.ir):
- تنوع ساخت، مصالح ساختمانی و ویژگی¬های کالبدی و اجتماعی سکونتگاه¬ها
- سکونت بدون حق مالکیت قانونی بر زمین و بناهای بدون مجوز ساخت
- موقتی و آلونکی بودن سکونتگاه به واسطه استفاده از آنچه برای ساخت و ساز در دسترس بوده است.
- فقدان برنامه¬ریزی، نامنظم بودن و ماهیت غیررسمی سکونتگاه با منشأ تصرفی جمعی زمین
- ساخت و ساز توسط خود افراد ساکن و با همیاری دوستان و اقوام
- پیوستگی عملکردی با شهر اصلی و گسست کالبدی از آن با تجمعی از اقشار کم¬درآمد
- محیطی با کیفیت پایین زندگی و کمبود شدید خدمات و زیربناهای شهری و تراکم بالای جمعیتی.
ویژگی¬های گفته شده، ساکنان این سکونتگاه¬ها را در مخاطره آسیب¬های اجتماعی و زیست¬محیطی قرار داده و موجب جدایی-گزینی آن¬ها از شهر اصلی شده است".
2-4-1 ویژگی¬های کالبدی سکونتگاه¬های غیررسمی
الگوی ساخت و شرایط محیطی سکونتگاه¬های غیررسمی سبب شده تا ویژگی¬های کالبدی خاص و متفاوت با شهر داشته باشند.
سه شکل کلی الگوی ساخت یا معماری سکونتگاه¬های غیررسمی، که شکل سوم الگوی غالب این نوع اجتماعات در ایران است، عبارتند از (پیران، 1381،13 و پیران، 1387، 17):
1- روستای درون شهری (ساخت مسکن شبیه معماری مسکن روستایی البته با کمی سیمان مخلوط شده با انبوهی خاک به دلیل قیمت)
2- حلب شهرها و حلبی آبادها (ساختن مسکن از مصالح غیرمتعارف از جمله استفاده از حلب¬های روغن¬نباتی)
3- خانه¬های متعارف و بسیار فروتر از سطوح استاندارد و بدون سند تهیدستان شهری که در جاهای مختلف ساخته می¬شوند.

مبانی نظری معماری سنتی و هنرهای سنتی

مبانی نظری معماری سنتی و هنرهای سنتی

مبانی نظری معماری سنتی و هنرهای سنتی

دسته بندیفنی و مهندسی
فرمت فایلdocx
حجم فایل414 کیلو بایت
تعداد صفحات46
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

فصل دوم
ادبیات تحقیق.
2-1نگرشی بر معماری‌سنتی ایران.9
2-1-1 آرایه‌های معماری‌سنتی.
2-1-2 اصول معماری ایرانی و تأثیر آن بر آرایه‌های معماری سنتی
2-1-2-1 مردم‌واری13
2-1-2-2پرهیز از بیهودگی
2-1-2-2 نیارش.14
2-1-2-4 خودبستگی.
2-1-3 تأثیر عوامل اقلیمی بر معماری‌ و آرایه‌های معماری سنتی.
2-2 درآمدی بر هنرهای سنتی ایران.
2-2-1 صنایع‌دستی.
2-2-1-1 ویژگی‌های صنایع‌دستی .
2-2-1 -2صنایع‌دستی از لحاظ روش و تکنیک تولید فرآورده‌های دستی.
2-2-1-3 هنرهای دستی چوبی ایران
2-2-2 پنجره
2-2-2-1 در – پنجره
2-2-2-2 پنجره ارسی
2-2-2-3 روزن
2-2-3 کارکردهای پنجره
2-2-3-1 تزئین بنا .
2-2-3-2 شباک
2-2-3-3 جام‌خانه
2-2-3-4 منظر
2-2-3-5 تهویه.
2-2-3-6 تأمین نور.
2-2-4 نقش پنجره در نمای ساختمان
2-2-5 نقش هندسه در شکل‌گیری.پنجره‌ها
2-3 مصالح به کار رفته در هنر‌های‌سنتی وابسته به معماری سنتی
2-3-1 چوب و دلایل کاربرد آن در گره‌چینی
2-3-2 شیشه‌های رنگی در گره‌چینی
2-3-3 رنگ در معماری.
2-3-4 آهن در چلنگری.
2-3-4-1 آهن و چلنگری در قرآن.
2-3-5 گچبری.
2-3-5-1 انواع طاقچه‌های گچی
2-3-5-2 یزدی بندی بااستفاده از گچ



فصل دوم
ادبیات تحقیق

2-1 نگرشی بر معماری سنتی ایران
قبل از هرچیز برای پرداختن به تزئینات وابسته به معماری باید مختصری به پیشینه‌ی معماری، در ایران بپردازیم و در ادامه معماری اسلامی را در کنار معماری سنتی معرفی کنیم.
معماری ایرانی سابقه‌ای 7000ساله دارد که در خارج از مرزهای ایران نیز می‌توان آن را دید. این معماری از خانه‌های ساده گرفته تا بناهای عظیم را شامل می‌شود. این بناها دارای مفهوم و مصارف دینی هستند. به نور اهمیت داده شده و عشق به زیبایی در کوچکترین اثر به چشم می‌خورد و زیبایی در نظر ایرانیان به الوهیت بر می‌گردد (نیلفروشان، 12:1386).
بناهای تاریخی معماری ایرانی از همان ابتدا متأثر از مذهب بوده‌اند. ایران باستان در قلب آسیا جای داشت. چین در شرق، هند در جنوب و کلده، بابل، آشور و مصر در غرب، و یونان در شمال غربی ایران قرار داشتند. به گفته‌ی پوپ ایران عناصر معماری کشورهای پیش گفته را در هم می‌آمیخت؛ ولی ویژگی‌های خاص خود را نیز نگه می‌داشت (کاتب،54:1384).
شیوه‌های معماری ایرانی قبل از اسلام شامل شیوه‌های پارسی، پارتی و بعد از اسلام شامل شیوه‌های خراسانی، رازی، آذری و اصفهانی می‌باشد (نیلفروشان، 12:1386).
در گستره‌ی هنرهای سنتی ایران، معماری جایگاه ویژه‌ای دارد، هر چند هنرهای گوناگون ایرانی، از معماری تا موسیقی و از شعر تا سینما، ظاهری متمایز از هم دارند، ولی دارای وجه مشترک و قدر جامعی در بیان هنرمندان ایرانی محسوب می‌شوند. همه‌ی هنرمندانی که با زبان و بیان خاص خود به عرصه‌ی هنر پای می‌نهند، علی‌رغم تفاوت‌های ظاهری، در اصول و مبانی، سعی دارند از هنر حقیقی، ازلی و ابدی دفاع کنند. این شیوه‌ی بیانی، به هنر دینی نیز تعبیر یافته است، چرا که دین از جهتی ایمان به غیب است، بنابراین هنرمند بدون داشتن ایمان و اعتقاد، نمی‌تواند از پیرایه‌های ظاهری اطراف خود چشم بپوشد و از ظاهر به باطن پنهان بپیوندد. از این روی، یک معمار سنتی ایرانی، در قالب نقوش، رسمی‌بندی‌ها و کژچینی‌ها پویایی تاریخ را رقم می‌زند (مهرپویا،2:1386).
می‌توان در تمامی ادوار و جمیع اماکن جهان اسلام «معماری پنهان» را مشاهده کرد یعنی معماری‌ای که واقعاً وجود دارد، البته نه در زمانی که به ظاهر بنا نگریسته ‌می‌شود و یا نمادی که برای همه و از تمام جوانب قابل رؤیت است؛ بلکه این معماری زمانی حس می‌شود که از درون و با رخنه‌ بدان و تجربه‌ی آن از نزدیک، مشاهده می‌شود(گروپه،9:1379).
این عدم توجه به ظاهر بنا حتی در بناهای سترگی همچون مسجد جامع که بناهای فرعی دیگر (مانند بازار) آن را فرو پوشانده‌اند، بیشتر چشم‌گیر است «پوشیدگی» بناهای عمده با فقدان کامل علائم ظاهری همچون شکل، اندازه، کارکرد و یا مفهوم بنا همراه شده است. حتی اگر بنایی دارای نمای قابل رأیت و درگاه اصلی باشد، باز این ویژگی‌ها چیزی از بنایی که در آن سوی آن نهفته است، را ارائه نمی‌دهد. به عبارت دیگر کمتر بنایی را می‌توان یافت که اشاره‌ای به سازمان‌بندی درونی و یا هدف اصلی بنا داشته باشد و کمتر بنای اسلامی را می‌توان پیدا کرد که ظاهر و بیرون آن خصوصیات درونی آن را بر ملا و قابل فهم سازد (گروپه،10:1379).خانه‌های عهد قاجار نیز دارای این خصیصه می‌باشند.
معماری اسلامی عموما ویژگی‌های اصلی خود را در آن سوی ظاهر نامرئی پنهان کرده است. این معماری، اشکال خود را به‌سادگی حتی بر طبق نیازهای کارکردی تغییر نمی‌دهد، بلکه تا حدودی کارکردهایی از اشکال پیش پنداشته را اقتباس می‌کند که اساسا در بر دارنده‌ی فضاهای داخلی است. عمارت اسلامی بجز، مقبره، آرامگاه و سایر بناهای گنبدی نشان دهنده‌ی کیفیت جهت‌نما و یا محوری نیستند. برعکس، جهت طبیعی و واقعی یک عمارت، اگر واقعا داشته باشد اغلب با جهت کارکردی آن متفاوت است(همان).
عدم اشاره به جهت نما و یا تمرکز در طراحی معماری اسلامی در تمامی ازمنه و در بیشتر بخش‌های جهان اسلام ظاهر شده است؛ این نکته حتی در فقدان تعادل بین بخش‌های مختلف مجتمع‌های ساختمانی دیده می‌شود؛ در معماری اسلامی اصولا بنای اصلی و متمرکزی وجود ندارد از این‌رو افزایش چیزی به پلان اصلی، هرگز قاعده‌ی حاکم بر کل مجتمع و بخش‌های مختلف آن را به هم نمی‌زند (گروپه،11:1379).
تداوم، تعادل، تناسب، تأکید و تنوع معماری ایرانی کم نظیر است عوامل سازمان‌بندی از خط و فرم گرفته تا بافت و فضا و حتی رنگ در این معماری پیرو قواعد خود، قابل مطالعه‌ی فراوان است (مهرپویا،1386،:2).
یکی از مسائل مهم در شناخت معماری سنتی ایران انقطاع فرهنگ معماری سنتی و پیدایش گونه‌هایی از فضاهای جدید معماری شهری است که غالبا با فضاهای سنتی کاملا متفاوت هستند، چون‌که بسیاری از معماران بیش از هر چیز به پدیده‌های شکلی و بصری اندیشیده‌اند و بسیاری از مسائل، مباحث و نکات فرهنگی، تاریخی و اجتماعی را به اندازه‌ی کافی مورد توجه قرار نداده اند (لقایی،1392).
معماری سنتی قبل از پیدایش تکنولوژی و مصالح جدید ساختمانی در تمام نقاط کشور و به هر شکل و به هر کیفیت نوع معماری افقی و باهویت بشمار می‌رفت که در طی سالیان دراز و قرن‌های متمادی مصالح و شیوه‌های فنی ویژه خود را داشت. این نوع ساخت و ساز بومی بسیار به جا می‌نمود و به موقع و کاملا ارزنده و منطقی و گاه نیز بس شکوهمند بود و هنوز هم به عنوان یک معماری شریف و برخوردار از مقیاس انسانی دارای همان ارزش و اعتبار است. تحلیل معماری ایرانی نشان می‌دهد که به رغم کثرت و تنوع و پیچیدگی بناها، اصول و مفاهیم و الگوهایی در طول زمان به گونه‌های مختلف در این معماری به کار گرفته شده‌اند. افزون بر آن این نتیجه به دست آمده که تکامل معماری ایران بیشتر بر تعالی اصولی و مفاهیم و الگوهای جدید در جریان نوعی فعالیت هوشمندانه و ماهرانه معماری استوار بوده است. با پذیرش این امر، می‌توان در معماری امروز ایران نیز به همان اصول و مفاهیم و الگوها پرداخت و آن‌ها را در جریان یک فعالیت خلاق تکامل بخشید و به پیش برد (همان).
در این پژوهش سبک معماری قرن ۱۳ و ۱۴ مورد نظر است. گرایش معماری این دوره را به سبک معماری غربی می‌دانند. این گرایش البته در دوره صفویه، زندیه و افشاریه آغاز شده بود. اما در این دوره شدت بیشتری یافت. با این حال بناهای معماری زیادی هم در این دوره بنا شد که از آن جمله می‌توانیم به کاخ گلستان، مدرسه آقابزرگ، مسجد و مدرسه‌ی سپهسالار، تکیه دولت، دارالفنون، بازار تهران، نگارستان، قصر فیروزه، قصر دوشان تپه و مسجد سلطانی اشاره کرد. از دیگر آثار معروف این دوره می‌توان به خانه‌ی طباطبایی و خانه‌ی بروجردی ساخته‌ی علی مریم کاشانی اشاره کرد(ذکرگو،190:1381).

مبانی نظری موزه علم وفناوری

مبانی نظری موزه علم وفناوری

مبانی نظری موزه علم وفناوری

دسته بندیفنی و مهندسی
فرمت فایلdocx
حجم فایل536 کیلو بایت
تعداد صفحات25
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

2فصل دوم: مبانی نظری موزه علم و فناوری
2.1علم چیست؟
2.1.1علم در آینه‌ی هنر
2.1.2علم در آینه معماری
2.1.3معماری و الکترونیک
2.1.4نامادیت
2.1.5حسی بودن
2.1.6چندرسانه‌ای بودن
2.2معماری- مسئله یا پاسخ؟
2.2.1انگاره‌های پنهانی ذهنیت
2.2.1.1پایداری
2.2.1.2پویایی
2.2.1.3تغییر
2.3معرفی موضوع
2.3.1مفهوم موزه
2.3.1وجه‌تسمیه موزه
2.3.2اهداف موزه‌ها بر اساس تعاریف ایکوم
2.4طبقه‌بندی عملکردی موزه‌ها
2.5موزه علوم
2.5.1تاریخچه موزه علوم
2.6.1نمایشگاه دائمی
2.6.2نمایشگاه موقت
2.6.3مرکز اطلاعات
2.6.4بخش‌های تکمیلی
2.7تعاریف و ضوابط تأسیس مراکز تحقیقاتی
2.7.1محقق
2.7.2گروه پژوهشی
2.7.3پژوهشکده
2.7.4پژوهشگاه
2.7.5روش ایجاد واحدهای تحقیقاتی




1-
1 فصل دوم: مبانی نظری موزه علم و فناوری

1.1 علم چیست؟
1.1.1 علم در آینه‌ی هنر
امروزه در زبان پارسی و عربی کلمه (علم) به دو معنای متفاوت به‌کاربرده می‌شود و غفلت از این دو نوع کاربرد اغلب به مغالطاتی عظیم انجامیده است.
1- معنای اصلی (نخستین علم) دانستن در برابر ندانستن است و به همه دانستن‌ها صرف‌نظر از نوع آن‌ها علم می‌گویند و عالم کسی را گویند که جاهل نیست مطابق این معنا، اخلاق، ریاضیات،‌ فقه، دستور زبان، مذهب،‌ زیست‌شناسی، نجوم همه علم‌اند. و هرکس یک یا چند رشته از آن‌ها را بداند عالم دانسته می‌شود.
خداوند به این معنا عالم است و یعنی نسبت به هیچ امری جاهل نیست و برای او مسئله مجهولی وجود ندارد. محتوای قرآن به این معنا علمی است یعنی از مجموعه‌ای از دانستن‌هاست و هرکس آن‌ها را بداند عالم به قرآن است. همه فقها عالم‌اند و هر کس از خدا و صفات و افعال او آگاهی داشته باشد نیز عالم است. دیده می‌شود که در این معنا علم در برابر جهل قرار می‌گیرد. کلمه Knowledge در انگلیسی و Connaissance در فرانسه معادل این معنا علم‌اند.
2- کلمه علم در معنای دوم منحصراً به دانستنی‌هایی اطلاق می‌شود که تجربه مستقیم حس در داوری یا گردآوری‌شان دخیل باشد. علم در اینجا در برابر جهل قرار نمی‌گیرد بلکه در برابر همه دانستنی‌هایی قرار می‌گیرد که محسوس نیستند.
اخلاق (دانش خوبی‌ها و بدی‌ها)، متافیزیک (دانش احکام و عوارض مطلق هستی)، عرفان (تجارب درونی و شخصی)، منطق (ابراز هدایت فکر)، فقه،‌ اصول،‌ بلاغت و… همه بیرون از علم به معنای دوم آن قرار می‌گیرند و همه به این معنا غیرعلمی‌اند. Science در انگلیسی و در فرانسه معادل این معنای علم‌اند.
دیده می‌شود که علم در معنای دوم بخشی از علم به معنای اول را تشکیل می‌دهد و به سخن دیگر علم تجربی نوعی از انواع دانستنی‌های بسیاری است که در اختیار بشر می‌تواند قرار گیرد.
رشد علم به معنای دوم عمده از آغاز دوره رنسانس به بعد است،‌ درحالی‌که علم به معنای مطلق آگاهی (معنای اول) تولدش با تولد بشریت هم آغاز است. همه مدح و تحسینی که در معارف اسلامی در باره علم و عالم رسیده است،‌ و همه ذم و ملامتی که از عالمان بدون عمل شده است و اصولاً هرچه درباره علم و عالم و معنا و صفات و خواص و فضایل و رذایل آن‌ها گرفته شده است، همه ناظر به علم در برابر جهل است نه علم تجربی در برابر علم غیر تجربی.
قرن نوزدهم قرن غرور علم تجربی است، پیروزی‌های علوم در این قرن به خوبی مکشوف بوده. اما نارسایی‌های آن هنوز برای همه مشهود نبوده و خصومت با طبیعت و تسلط بر آن که محرک و هدف کاوش‌های تجربی است برای چشم‌های ظاهربین به شکوفه‌هایی به ثمر نشسته بود. می‌پنداشتند که چندان چیزی نمانده است که کشف شود و تا مدت کوتاهی پرده از راز همه معماهای جهان بر داشته خواهد شد و همه مجهولات به سوهان علم تراش خواهد یافت و بلور شفاف و پرتو خیز دانش چشم همه‌ بالفضولان را خیره خواهد کرد. می‌گفتند جهان یک مسئله مکانیک ساده است و فیزیک آینده اندکی فربه‌تر از فیزیک کنونی است.
می‌گفتند: «نیوتون قوانین حرکت را برای همه زمان‌ها کشف کرده است.» دکارت گفته بود: «به من امتداد و حرکت بدهید جهان را می‌سازم.» ماخ می‌گفت: «به من خط‌کش و ساعت بدهید همه چیز را اندازه می‌گیرم.» ولاپلاس می‌گفت: «حرکت امروز ذرات جهان را معین کنید تا من همه آینده جهان را پیش‌بینی قطعی می‌کنم».
پوزیتیویسم در دامن چنین قرنی و در قلب چنین فضایی پرورش یافت. اندیشه مادر و بنیادین این مکتب این بود که بشر به جزء به دانش تجربی راه به دانش دیگری ندارد. و به گفته برتراند راسل نماینده و سخن‌گوی نامدار این مکتب در قرن بیستم، اگر از چیزی آگاهی تجربی نتوان داشت از آن هیچ آگاهی نمی‌توان داشت. به سخن دیگر اینان علم به معنای اول را معادل علم به معنای دوم گرفتند و بخشی از آن را مساوی همه آن دانستند و هرچه را در قلمرو علم تجربی نمی‌گنجید، در زمره مجهولات و مبهمات در آورند.

پاورپوینت آشنایی با توربین انبساطی و کاربرد آن‌ در نیروگاه های تولید برق

پاورپوینت آشنایی با توربین انبساطی و کاربرد آن‌ در نیروگاه های تولید برق

پاورپوینت آشنایی با توربین انبساطی و کاربرد آن‌ در نیروگاه های تولید برق

دسته بندیبرق
فرمت فایلpptx
حجم فایل1.105 مگا بایت
تعداد صفحات35
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

مشخصات فایل:

عنوان: پاورپوینت آشنایی با توربین انبساطی و کاربرد آن‌ در نیروگاه‌های تولید برق

تعداد اسلاید: 35 اسلاید

قالب بندی: پاورپوینت

فهرست مطالب:

آشنایی با توربین انبساطی

مزایای استفاده از توربین انبساطی

انواع توربین‌های انبساطی

نیروگاه‌های توربین‌های انبساطی در ایران

مقایسه انواع نیروگاه‌های از حیث سامانه تولید

روش‌های انتقال نیرو توسط منبسط کننده

بررسی تاثیر و تداخل احتمالی توربین انبساطی با واحدهای نیروگاه

عوامل موثر در انتخاب محل نصب توربین‌های انبساطی

ملاحظات اقتصادی پیرامون استفاده از توربین‌های انبساطی

آشنایی با میکروتوربین‌های انبساطی

مزایای استفاده از سامانۀ میکروتوربین‌های انبساطی

منابع و مآخذ

پاورپوینت بررسی پدیده کرونا

پاورپوینت بررسی پدیده کرونا

پاورپوینت بررسی پدیده کرونا

دسته بندیبرق
فرمت فایلpptx
حجم فایل1.327 مگا بایت
تعداد صفحات18
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

مشخصات فایل:

عنوان: پاورپوینت بررسی پدیده کرونا

تعداد اسلاید: 18 اسلاید

قالب بندی: پاورپوینت

فهرست مطالب:

مقدمه

تعریف پدیده کرونا

انواع کرونا

تخلیه پر
تخلیه قلم نوری

تخلیه تابشی

علت به وجود آمدن کرونا

علت به وجود آمدن کرونا

نشانه های کرونا

بهترین زمان مشاهده ی کرونا

آشکار شدن کرونا

آثار کرونا

اندازه گیری تلفات کرونا

جلو گیری از کرونا

منابع

قسمتی از متن پاورپوینت:

یکی از پدیده هایی که در ارتباط با تجهیزات برقدار از جمله خطوط فشار قوی مطرح می شود کرونا است.میدان الکتریکی در نزدیکی ماده ی رسانا می تواند به حدی متمرکز شود که هوای مجاور خود را یونیزه نماید این مسِله می تواند منجر به تخلیه جزیی انرژی الکتریکی شود.که به آن کرونا گویند . عوامل مختلفی از جمله ولتاژ شکل و قطر رسانا ناهمواری وسطح رسانا گرد و خا ک یا قطرات آب می تواند باعث ایجادد گرادیان سطحی هادی شود که در نهایت باعث تشکیل کرونا خواهد شد.

پاورپوینت مدل رقومی ارتفاع

پاورپوینت مدل رقومی ارتفاع

پاورپوینت مدل رقومی ارتفاع

دسته بندیبرنامه ریزی شهری
فرمت فایلpptx
حجم فایل762 کیلو بایت
تعداد صفحات30
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

مشخصات فایل:

عنوان: پاورپوینت مدل رقومی ارتفاع

تعداد اسلاید: 30 اسلاید

قالب بندی: پاورپوینت

فهرست مطالب:

تعاریفی از مدل رقومی ارتفاعی یاDEM

مراحل ایجاد مدل رقومی ارتفاعی یاDEM

کاربرد مدل رقومی ارتفاعی یاDEM

روشهای ارائه مدل رقومی ارتفاعی یاDEM

مدل ارتفاعی گراز(مدل سرزمینی گریز)

مدلهای نقطه ای

معایب سیستم شبکۀ منظم

شبکۀ نامنظم مثلث بندی(TIN)

مزایای شبکۀ نامنظم مثلث بندی(TIN)

معایب شبکۀ نامنظم مثلث بندی(TIN)

مدل ارتفاع ژئودتیک ناهمواریهای جهانی(GENPR)

منابع داده در مدل های رقومی ارتفاع

روش های نمونه گیری در مدل های رقومی ارتفاع

نمونه برداری انتخابی و تطبیقی

نمونه برداری تصاعدی و هدفمند

ثبت داده ها و کدگذاری زمین

نتایج حاصل از یک مدل ارتفاعی رقومی

نمودارهای قطعه ای، نیمرخها و افقها

برآورد حجم در خاکبرداریها و خاکریزیها

نقشۀ خطوط تراز

نقشه های خط دید

نقشه های شیبها، برآمدگیها، گودیها و جهت

تعریف شیب و مؤلفه های آن

نقشه های ارتفاعی سایه دار و کاربردهای آن

تشخیص حوضه آبخیز و شبکه آبراهه ها

قسمتی از متن پاورپوینت:

تبیین رقومی از تغییرات پیوسته مربوط به پستی و بلندی در فضا به مدل رقومی ارتفاعی مشهور است. DEM را می توان یک نقشه رقومی دانست که حاوی تمامی نقاط منطقۀ تحت پوشش خود است. این مدل با هر دو ساختار اصلی در GIS یعنی رستر و بردار تولید می شود.

پاورپوینت تهیه شده بسیار کامل و قابل ویرایش بوده و در تهیه آن کلیه علائم و اصول نگارشی و چیدمان جمله بندی رعایت شده و قالب آن را به راحتی می توان به دلخوه تغییر داد.

پاورپوینت آشنایی با ساختار داده ها در سیستمهای اطلاعات جغرافیایی

پاورپوینت آشنایی با ساختار داده ها در سیستمهای اطلاعات جغرافیایی

پاورپوینت آشنایی با ساختار داده ها در سیستمهای اطلاعات جغرافیایی

دسته بندیبرنامه ریزی شهری
فرمت فایلpptx
حجم فایل1.062 مگا بایت
تعداد صفحات77
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

مشخصات فایل:

عنوان: پاورپوینت آشنایی با ساختار داده ها در سیستمهای اطلاعات جغرافیایی

تعداد اسلاید: 77 اسلاید

قالب بندی: پاورپوینت

فهرست مطالب:

ساختار داده ها در نقشه های موضوعی

سیستم مختصات شبکه جهانی مرکاتور(UTM)

نقاط، خطوط و سطوح

تعریف نقشه

راهنمای نقشه یا لژاند

داده های جغرافیایی در کامپیوتر

ساختار پایگاه اطلاعاتی: سازماندهی داده ها در کامپیوتر

سیستمهای مؤثر مدیریت پایگاههای اطلاعاتی

بایگانی و دسترسی به داده ها

فهرستهای ساده

فهرستهای پی درپی و مرتب

جداول اندیکس شده فایلهای فهرست شده

ساختار پایگاه اطلاعاتی

ساختار سلسله مراتبی داده

مدلی از ساختار سلسله مراتبی داده

محدودیتهای ساختار سلسله مراتبی داده

ساختار سیستمهای شبکه ای

مدلی از ساختار شبکه ای داده

معایب ساختار شبکه ای

ساختار رابطه ای پایگاه اطلاعاتی

مدلی از ساختار رابطه ای پایگاه اطلاعاتی

مزایای ساختار شبکه ای داده

معایب ساختار شبکه ای داده

ساختارهای رکورد

مدلی از یک رکورد در فایل داده

مفهوم ساختارها و نمایش داده های جغرافیایی در کامپیوتر

روش صریح یا رستری یا سلولی

تعریف روش صریح، رستری، سلولی یا شبکه ای

روش ضمنی، برداری یا وکتوری

تعریف روش ضمنی، برداری یا وکتوری

مدلی از روش صریح(رستری) و ضمنی(برداری)

کاربرد ساختار شبکه داده ها

توزیع بارندگی سالانه

توزیع بارندگی در فصل تابستان

روشهای فشرده ذخیره داده های شبکه ای

کدهای زنجیری

مدلی از کدهای زنجیره

کدهای رانش طولی

مدلی از کدهای رانش طولی

کدهای قطعه ای

مدلی از کدهای قطعه ای

کدهای چهارتایی

مدلی از کدهای چهارتایی

ساختارهای برداری داده های برای واحد های جغرافیایی

واحدهای نقطه ای

واحدهای خطی

واحدهای سطحی

چند ضلعی ها ی ساده

معایب چند ضلعی ها ی ساده

چند ضلعی های دارای فهرست نقاط

سیستم های چند ضلعی و ساختارهای توپولوژیک صریح

سیستم کُدگذاری نقشه به صورت مستقل دو سره
ساختار شبکه ای چند ضلعی توپولوژیک کامل

کنترل بسته بودن چند ضلعی ها

متصل کردن خطوط به چند ضلعیها

محاسبه چند ضلعیها

ارتباط دادن توصیفات غیر گرافیکی به چند ضلعیها

مزایای پایگاه اطلاعاتی ایجاد شده برای چند ضلعی

ساختار داده ها برای نقشه های موضوعی: انتخابی بین شبکه و بردار

حل مشکل ساختار برداری و شبکه ای

تبدیل ساختار برداری و شبکه ای

مقایسۀ داده های توصیفی و توپولوژیک

مزایای مدل برداری

نواقص مدل برداری

مزایای مدل رستری

نواقص مدل رستری

قسمتی از متن پاورپوینت:

سیستم مختصات شبکه جهانی مرکاتور(UTM):

  • این سیستم برای کل جهان تعریف شده است.
  • در این سیستم نصف النهارات به طور عمود و موازی هم،
  • مدارات به طور افقی و موازی هم در نظر گرفته می شود.
  • در این سیستم کرۀ زمین در محور Xها(نصف النهارات)به 60 قسمت 6 درجه ای تقسیم می شود. که 30 زون(منطقه) در نیمکرۀ شرقی و 30 زون در نیمکرۀ غربی می باشد.
  • یعنی 60=6÷360 که شماره گذاری آن از نیمکرۀ غربی شروع می شود.

پاورپوینت تهیه شده بسیار کامل و قابل ویرایش بوده و در تهیه آن کلیه علائم و اصول نگارشی و چیدمان جمله بندی رعایت شده و قالب آن را به راحتی می توان به دلخوه تغییر داد.

انتخاب یک سیستم اطلاعات جغرافیایی

انتخاب یک سیستم اطلاعات جغرافیایی

انتخاب یک سیستم اطلاعات جغرافیایی

دسته بندیبرنامه ریزی شهری
فرمت فایلpptx
حجم فایل759 کیلو بایت
تعداد صفحات27
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

مشخصات فایل:

عنوان: انتخاب یک سیستم اطلاعات جغرافیایی

تعداد اسلاید: 27 اسلاید

قالب بندی: پاورپوینت

فهرست مطالب:

تعیین موارد نیاز به سیستم اطلاعات جغرافیایی

انتخاب فنی: برداری یا شبکه ای؟

موارد استفاده از مدل برداری

موارد استفاده از مدل شبکه ای

مشکلات سیستم اطلاعات جغرافیایی

قیمت اجزای GIS و نیازهای استخدامی

کامپیوترهای میزبان

روش برپا نمودن یک GIS

سیستمهای آماده به کار یا turn-key system

آزمون نقطۀ نشان benchmark test

قسمتی از متن پاورپوینت:

تعیین موارد نیاز به سیستم اطلاعات جغرافیایی:

1- نوع کاربر و احتیاجات کاربر

2- دامنۀ کاربرد

3- انتخاب فنی: برداری یا شبکه ای

4- منابع مالی قابل دسترس

5- دسترسی به افراد

6- جنبه های سازمانی

7- قیمت اجزای سیستم اطلاعات جغرافیایی و ملزومات استخدامی

پاورپوینت تهیه شده بسیار کامل و قابل ویرایش بوده و در تهیه آن کلیه علائم و اصول نگارشی و چیدمان جمله بندی رعایت شده و قالب آن را به راحتی می توان به دلخوه تغییر داد.

مبانی نظری مدیریت بازاریابی و تبلیغات

مبانی نظری مدیریت بازاریابی و تبلیغات

مبانی نظری مدیریت بازاریابی و تبلیغات

دسته بندیعلوم انسانی
فرمت فایلdocx
حجم فایل33 کیلو بایت
تعداد صفحات34
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

مدیریت بازاریابی
مدیریت بازار یابی دارای پنج اصل اساسی
اصل اول: گرایش تولید
اصل دوم: گرایش محصول
اصل سوم: گرایش فروش
اصل چهارم: گرایش بازار یابی
اصل پنجم: گرایش بازار یابی اجتماعی

آمیخته بازاریابی :
تبلیغات و اهمیت آن
ادوار تاریخی تبلیغات بازرگانی
مولفه‌های تبلیغات تجاری
اهداف تبلیغات بازرگانی
گونه‌شناسی تبلیغات تجاری
نقش‌های تبلیغات تجاری
محتوای تبلیغات بازرگانی
تأثیرگذاری تبلیغات تجاری
تبلیغات تجاری در ایران
کاراکتر یا شخصیت تبلیغاتی
عوامل موثر بر تأثیرگذاری کاراکتر تبلیغاتی
- رعایت سادگی
- اغراق در یک خصوصیت ویژه
- ارائه توجیه منطقی
- داشتن ظاهر جذاب
- خلاقیت در کاراکتر
- داشتن جذابیت های رنگی کاراکتر
- برانگیختن کودک درون
- شکل گرایی و القای پدیده های جدید
- برانگیختن احساسات
- داشتن ویژگی های نشاط و طنز
- داشتن فرهنگ بومی و رواج آن
- استفاده از تصاویر زنان (زنانه)
- رعایت محدودیت ها توسط کاراکتر
اصول طراحی کاراکتر تبلیغاتی
- رعایت اصول اولیه
- در نظر گرفتن مشتریان مرتبط با کاراکتر
دوست داشتنی بودن کاراکتر در هر وضعیت
منابع




مدیریت بازاریابی
مدیریت بازاریابی عبارت است از فرآیند برنامه‌ریزی و اجرای پندار، قیمت‌گذاری، تبلیغات و توزیع ایده، کالا و خدمات به قصد انجام مبادلاتی که به تامین اهداف انفرادی و سازمانی منجر گردد (کانتاپیپات، 2009).
مدیریت بازاریابی تلاش آگاهانه‌ای است برای به‌دست‌آوردن نتایج مثبت در مبادله با بازارهای هدف. مدیریت بازاریابی در هر بازاری کاربرد دارد و قابل اجراست. به‌طور مثال یک مدیر منابع انسانی با بازار نیروی کار یا یک مدیر خرید با بازار مواد اولیه سر و کار دارند. اما به‌طور کلاسیک، مدیریت بازاریابی به وظایف آن دسته از کارکنان سازمان اطلاق می‌شود که با فروش محصولات و خدمات نهایی سر و کار دارند؛ مانند مدیر فروش، مدیر تبلیغات و فروشندگان (جانسون ، 2009).
اولین بعد آن «نیازها و خواسته ها» است. منشا و رکن اساسی نظام بازاریابی، نیازها و خواسته های انسان است بشر برای ادامه حیات خود به غذا، آب، لباس و پناهگاه احتیاج دارد. او میل زیادی به آرامش، آسایش، آموزش و خدماتی از این قبیل دارد. محصول زاییده نیازها و خواسته های بشر است. هر چیزی که را که خدمتی ارائه دهد یا نیازی را برآورده سازد می توان محصول قلمداد کرد. خواسته در بازاریابی شکل بر آورده ساختن نیاز است و تقاضا،توانایی رفع خواسته است.
بعد دوم تعریف فوق مبادله است. بازاریابی از زمانی آغاز می شود که فرد تصمیم می گیرد نیاز ها و خواسته هایش را از طریقی که آن را مبادله می نامند ارضا کند. در مبادله باید ؛ اول: دو طرف وجود داشته باشد ؛ دوم:هر طرف چیز با ارزش برای طرف دیگر داشته باشد و سوم هر طرف مجاز به پذیرش یا رد پیشنهاد طرف دیگر باشد. عمل مبادله آزاد طبیعی باعث افزایش ارزش محسوس برای هر دو طرف می شود.
بعد سوم مفهوم بازاریابی، بازار است. موضوع مبادله به طور طبیعی به بازار منتهی می شود. تعریف بازار عبارت است از « محلی برای مبادلات بالقوه » البته لزومی به فیزیکی بودن این محل نیست (اپارا ، 2009).
مدیریت بازار یابی عبارت است از « تجزیه و تحلیل، طرح ریزی، اجرا و کنترل برنامه های تعیین شده برای فراهم آوردن مبادلات مطلوب با بازار های مورد نظر به منظور دستیابی به هدفهای سازمان». تاکید مدیریت بازاریابی بیشتر بر تعیین محصولات سازمان بر مبنای نیاز ها و خواسته های بازار مورد نظر و نیز استفاده از قیمت گذاری، ارتباطات و توزیع موثر جهت آگاهی دادن، ایجاد محرک و ارئه خدمت به بازار است.
اگر چه همه مدیران سازمان به نوعی با بازار ها سروکار دارند، مدیریت بازاریابی مسئول رسیدگی به بازار و مشتریان محصول نهایی سازمان است. مدیران تحقیقات بازاریابی، مدیران خدمات فروش، مدیران محصول، معاون بازاریابی، فروشندگان و مدیران تبلیغات کار رسمی بازاریابی را در سازمان ها بر عهده دارند. هر یک از این شغلها دارای رسالت، هدف و مسئولیت خاص خود است. کار مدیران همه این شغل ها عبارت است از تجزیه و تحلیل، طرح ریزی و اجرای برنامه هایی که سطح مطلوبی از دادوستد ها را با بازارهای خاص فراهم می آورند.
به طور کلی مدیریت بازار یابی دارای پنج اصل اساسی است:
اصل اول: گرایش تولید
بر این پایه استوار است که مصرف کنندگان خواهان محصولاتی هستند که در دسترس بوده و قدرت خرید آن را داشته باشند. که دارای دو حالت است، اول زمانی است که تقاضا برای یک محصول بیشتر تراز عرضه باشد که در این حالت مدیریت باید به دنبال راهی برای افزایش تولید باشد.حالت دوم این که هزینه تولید محصول نهایی در سطح بالایی قرار دارد که مدیریت باید به دنبال کاهش این هزینه در افزایش تولید باشد.

مبانی نظری تحقیق مدیریت راهبردی وتوسعه اقتصاد محلی

مبانی نظری تحقیق مدیریت راهبردی وتوسعه اقتصاد محلی

مبانی نظری تحقیق مدیریت راهبردی وتوسعه اقتصاد محلی

دسته بندیعلوم انسانی
فرمت فایلdocx
حجم فایل50 کیلو بایت
تعداد صفحات41
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

- مدیریت راهبردی
- تفکر راهبردی و بهره برداری از فرصت ها
- توسعه اقتصاد محلی
- مدیریت راهبردی و رونق اقتصاد محلی
- توسعه اقتصادی
- شاخص‌های توسعه اقتصادی
الف- شاخص درامد سرانه:
ب- شاخص برابری قدرت خرید (PPP):
پ- شاخص درامد پایدار (GNA SSI):
ت- شاخص‌های ترکیبی توسعه:
ث- شاخص توسعه انسانی (HDI):
- مکاتب مختلف توسعه اقتصادی
1. نظریه آدام اسمیت (1790-1723)
2. نظریه مالتوس (1823-1766)
3. نظریه ریکاردو (1823-1772)
4. مدل رشد کلاسیک
5. نظریه کارل مارکس (1883-1818)
6. مدل رشد اقتصادی سرمایه‌داری مارکس
7. نظریه شومپیتر (1950-1870)
8. مدل توسعه لوئیس- فی- رانیس (L-F-R)
- مدیریت راهبردی در زمینه توسعه اقتصادی
1. راهبرد پولی
2. راهبرد اقتصاد باز
3. راهبرد صنعتی شدن
4. راهبرد انقلاب سبز
5. راهبرد توزیع مجدد
6. راهبرد سوسیالیستی توسعه
برنامه های راهبردی توسعه اقتصادی کلان کشور
منابع



- مدیریت راهبردی
مدیریت راهبردی یا مدیریت استراتژیک یک رده از فعالیت‌های مدیریتی است که مقوله اهداف کلانو تاکتیک در سازمان می‌پردازد. مدیریت استراتژیک یک جهت دهی کلی برای سازمان می‌سازد که ارتباط خیلی نزدیکی نیز با مقوله رفتار سازمانی دارد. مدیریت استراتژیک برخورد نظام یافته با یک وظیفه بزرگ و یک مسوولیت روزافزون در قلمرو مدیریت عمومی است تا به نحوی که موفقیت مستدام موسسه را تضمین و از پیشامدهای ناگهانی پیشگیری کند، موسسه را با بستر حرکت خود (محیط) ارتباط دهد. مدیریت استراتژیک، هنر و علم تدوین، اجرا و ارزیابی تصمیمات وظیفه¬ای چندگانه که سازمان را قادر می سازد به هدف های بلندمدت خود دست یابد، تعریف شده است. همان گونه که از این تعریف استنباط می شود در مدیریت استراتژیک برای کسب موفقیت سازمانی بر چندین عامل تاکید می شود: هماهنگ کردن مدیریت، بازاریابی، امور مالی، تولید، تحقیق و توسعه و سیستم های اطلاعات رایانه ای. فرایند مدیریت استراتژیک در برگیرنده سه مرحله می شود: تدوین استراتژی ، اجرای استراتژی و ارزیابی استراتژی (آرمسترانگ و کاتلر، 1381). هم اکنون مدیریت استراتژیک تا آنجا تکامل یافته است که اولین ارزش و اولویت آن، کمک به سازمان برای فعالیت موفق در محیطی پیچیده و پویاست. تحقیقات نشان داده است که عملکرد سازمان هایی که به مدیریت استراتژیک می پردازند بیشتر و بالاتر از دیگر سازمان ها است. دست یابی به یک حلقه ی ارتباطی مناسب بین محیط یک سازمان و استراتژی، ساختار و فرآیندهای آن سازمان، آثار مثبتی بر عملکرد آن دارد. برای اثر بخش و موثر بودن، همیشه لازم نیست که مدیریت استراتژیک در قالب فرآیندی رسمی به اجرا درآید. بر اساس مطالعات انجام شده درباره روش های برنامه ریزی در سازمان های واقعی، ممکن است ارزش برنامه ریزی استراتژیک مکتوب باشد. تجزیه و تحلیل مدیریت استراتژیک در شرکت ، نیازمند داشتن دیدگاهی جامع در سازمان است که طراحی و رفتار سازمانی از آن جمله اند (محمدزاده و نجفی، 1387).

- تفکر راهبردی و بهره برداری از فرصت ها
از دیدگاه کلی، تفکر راهبردی یک «بصیرت و فهم از وضعیت موجود و بهره برداری از فرصت ها» است. این بصیرت کمک می کند تا واقعیت های بازار و قواعد آن به درستی و به موقع شناخته شود؛ و برای پاسخگویی به این شرایط راهکارهای بدیع و ارزش آفرینی خلق شود. تفکر استراتژیک مدیر را قادر می سازد تا بفهمد چه عواملی در دستیابی به اهداف موردنظر موثر است و چگونه این عوامل موثر برای مشتری ارزش می آفریند؟ این تفکر از طریق فهم صحیح قواعد بازار و پاسخگویی خلاقانه به آن صورت می پذیرد که در محیط ناپایدار و متحول کسب و کار امروز بسیار حائز اهمیت است. زیرا بدون این تفکر، تلاش های سازمان برای دستیابی به استراتژی های تدوین شده اثربخش نخواهد بود.
اومی از تئوریسین های معروف در مدیریت استراتژی در کتاب معتبر خود با عنوان تفکر یک استراتژیست» چنین اظهار می دارد "اگر موضوعات اساسی را تشخیص ندهید، هر قرد به خود و کارمندانتان فشار روحی و فیزیکی وارد کنید، سرانجام نتیجه ای جز سردرگمی و شکست حاصل نخواهد شد." لذا تفکر استراتژیک تشخیص به موقع فرصت هایی میدان رقابت و کشف بازارهای پنهان است که رقبا نسبت به آن غافل می باشند. به عبارت دیگر برای تصمیم گیری های استراتژیک و بهره برداری به موقع از فرصت ها که دارای طول عمر محدودی هستند باید فهم صحیحی از قوانین بازی در بازار مورد نظر داشته باشید ( هنری "مینتزبرگ" تفکر استراتژیک را یک نمای یکپارچه م کلی از کسب و کار در ذهن می داند، یعنی تدوین هنرمندانه استراتژی بر مبنای خلاقیت و فهم صحیح کسب و کار در یک تصویر کلی (ممدوحی و سیدهاشمی، 1387).

دانلود پاورپوینت مدیریت علمی- تیلور

دانلود پاورپوینت مدیریت علمی- تیلور

دانلود پاورپوینت مدیریت علمی- تیلور

دسته بندیمدیریت
فرمت فایلppt
حجم فایل166 کیلو بایت
تعداد صفحات29
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

تعریف مدیریت

1.هنر انجام کار به وسیله دیگران
2.روش استفاده بهینه از ابزار و منابع سازمان برای رسیدن به اهداف سازمانی
3.فرایند به کارگیری مؤثر و کارآمدِ منابع مادی و انسانی ( در برنامه ریزی ، سازماندهی ، بسیج منابع و امکانات ، هدایت و کنترل ) می باشد که برای دستیابی به اهداف سازمانی و براساس نظام ارزش مورد قبول جامعه صورت می گیرد.
مدیر کیست؟
1.مدیر مسؤل هدایت کارکنان است و نظم و انضباط برقرار می کند.
2.مدیر کارکنان را با ایجاد انگیزش و تشویق به سوی اهداف سازمانی ترغیب می کند.
3.مدیر مسؤل فرایندی است که طی آن منابع به نتایج تبدیل می شوند.
سیر تحول نظریه ها و مکاتب مدیریت

الف - مدیریت در قدیم الایام و قرون وسطی

ب - مدیریت در قرن بیستم و آغاز قرن 21

فایل ورد 29 اسلاید

دانلود پاورپوینت رستورانهای زنجیره ای مک دونالد

دانلود پاورپوینت رستورانهای زنجیره ای مک دونالد

دانلود پاورپوینت رستورانهای زنجیره ای مک دونالد

دسته بندیمدیریت
فرمت فایلppt
حجم فایل319 کیلو بایت
تعداد صفحات31
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل
چند شرکت محدود تجاری می توانند در جهان امروز همانند مک دونالد از رشد باثبات برخوردار باشند. مک دونالد ابتدا با محصول ساده یعنی همبرگر شروع و تنوع آن را با گذشت زمان زیاد کرده است.
تاریخچه
ری کراک 57 ساله با دشواریهای جدی روبه رو بود و در طول زندگی همواره آرزوی ثروتمندشدن را داشت. او به محض بازگشت از جنگ جهانی اول بلافاصله برای ثروتمندشدن دست به کار شد. در سال 1937 او وارد عرصه جدید یعنی مخلوط کن مخصوص شد که شش مواد را با هم مخلوط می کرد. او با مخترع آن وارد معامله شد و سپس خود را به عنوان عرضـه کننده انحصاری مخلوط کن مطرح کرد. 20 سال در این کار سپری کرد ولی ثروتمند نشد.
در سال 1954 کراک از سان برناردینو کالیفرنیا سفارش هشت دستگاه مخلوط‌کن همبرگر را دریافت کرد. این سفارش حالت غیرعادی داشت. لذا او تصمیم گرفت که خود راسـاً به محل برود و کار مخلوط کن را ملاحظه کند.
موقعی که ری کراک به محل رسید خیلی تعجب کرد زیرا صف طولانی برای خرید همبرگر ایجاد شده بود واو میزان بازار همبرگر را 250 هزار دلار تخمین زد. علاوه بر آن، او تحت تاثیر سرعت انجام کار و تمیزی محیط کار قرار گرفت. مک دونالد همبرگر معمولی را به قیمت 15 سنت می فروخت.
چیپس ها همواره ترد و تازه زیر گرمکن برقی قرار داشت. مشتریان زیادی وارد و خارج شده و به هیچ گونه وسایل و ملزومات زیاد نیاز نبود.
ری کراک عجیب به این کار علاقه مند شد و مدت دو روز با برداران مک دونالد کلنجار رفت تا توانست امتیاز عرضه آن را با شرط 1/9 درصد فرانشیز، دریافت دارد و در مدت فقط 22 سال، شرکت او به ثروت میلیارددلاری رسید و دوشادوش شرکتهای معظم نظیر زیراکس 63 ساله و یاIBM ، 46 ساله قرار گرفت.
منشاء مک دونالد در کالیفرنیای امریکا در سال 1954 است که آن اکنون به یکی از شناخته شده ترین و قابل احترام ترین برندها در سراسر جهان تبدیل شده است.
این موفقیت شامل 30000 مغازه فرانچایز در 119 کشور و ارائه خدمت به 47 میلیون نفر در هر روز و بدست آوردن 15 بیلیون دلار سود سالیانه است.
مک دونالد همچنین از طریق شرکت در فعالیتهای اجتماعی مختلف و حمایتهای مالی از رویدادها و مسابقات ورزشی به طور مستمر در حال بهبود بخشیدن تصویر برند خود است.به طور مثال اسپانسر اصلی مسابقات جام جهانی از سال 1994 و همچنین حامی اصلی مسابقات لیگ فوتبال انگلیس از سال 1996.
فایل پاورپوینت 31 اسلاید

دانلود پاورپوینت مدیریت تکنولوژی و نوآوری

دانلود پاورپوینت مدیریت تکنولوژی و نوآوری

دانلود پاورپوینت مدیریت تکنولوژی و نوآوری

دسته بندیمدیریت
فرمت فایلppt
حجم فایل13.085 مگا بایت
تعداد صفحات225
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

بخش اول – مفاهیم تکنولوژی

- مفاهیم ، اجزا، ابعاد ، قلمرو تکنولوژی
- رابطه تکنولوژی با بازار
- انواع تکنولوژی
- سطوح تکنولوژی
- DFD توسعه تکنولوژی
- چرخه عمر تکنولوژی TLC
- تکنولوژی و شرایط محیطی
- رابطه تنوع پذیری و تجربه پذیری در تکنولوژی

بخش دوم – مباحث عمومی انتقال تکنولوژی

- تعریف فرایند انتقال تکنولوژی
- هزینه انتقال تکنولوژی و فن بازارها
- روشهای انتقال تکنولوژی
- روشهای مستقیم وغیر مستقیم
-انواع انتقال تکنولوژی
- مراحل و دروازه های چرخه عمر

بخش سوم – مباحث جانبی تکنولوژی

- بومی سازی تکنولوژی
- تکنولوژی اطلاعات
- بیو تکنولوژی
- نانو تکنولوژی
- الگو گیری (Bench man)
- نقشه راه تکنولوژی
- مهندسی مجدد
- مهندسی معکوس
- فن بازارها
بخش اول –مفاهیم تکنولوژی

مفاهیم تکنولوژی

واژه تکنولوژی Technology در اصل ریشه یونانی دارد و از دو جز Techne ( فن و هنر) و Logia ( شناخت علم ) تشکیل گردیده و می توان آنرا به “ فن شناسی” تعبیر کرد.

تکنولوژی هر ابزار یا روش ، محصول، فرایند، تجهیزات فیزیکی و یا روشهای انجام یا ساخت است که بوسیله آن قابلیت های بشری توسعه می یابد.

تکنولوژی زمینه ای عقلانی است که جهت کسب اطمینان از مهار کردن طبیعت فیزیکی توسط انسان از طریق کاربرد قوانین علمی شناخته شده طراحی شده است.

تکنولوژی بصورت کلی عبارت است از محصولات ساخت بشر که انسان از آنها برای دسترسی به هدف های خود و دانش مورد نیاز برای تولید و به کارگیری آنها استفاده می کند. در این تعریف تکنولوژی همیشه شامل مصنوعات ساخت دست بشر است و نرم افزار ( دانش و روش ها) نیز بلافاصله با آن همراه می شود.

تعریف تکنولوژی در سطح ملی ، مجموعه ای از توانها برای تولید محصول یا صنعتی شدن است هدف کاربرد آن می تواند نیل به توسعه اقتصادی توان رقابتی، رفاه عمومی، قابلیت دفاعی و رزمی، بهره برداری صحیح از منابع طبیعی و حفظ محیط زیست و همچنین ارتقا فرهنگ روابط و ساختارهای اجتماعی می باشد.

تعریف تکنولوژی :

ترکیبی از مهارتها، دانشها،توانایی ها، مواد، ماشینها، و ابزارها است که انسان از آن برای تبدیل و یا تغییر مواد خام به اجناس ارزشمند یا خدمات استفاده می کند.

و.........................

فایل پاورپوینت 225 اسلاید

دانلود پاورپوینت مدیریت دانش

دانلود پاورپوینت مدیریت دانش

دانلود پاورپوینت مدیریت دانش

دسته بندیمدیریت
فرمت فایلppt
حجم فایل2.735 مگا بایت
تعداد صفحات54
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

مدیریت دانش چیست؟

تلاشی منظم برای توانمند ساختن اطلاعات و دانش برای رشد، جریان یافتن و ایجاد ارزش. این تلاش درباره ایجاد و مدیریت فرآیندهایی است برای اینکه دانش مناسب در زمان مناسب در اختیار افراد مناسب قرار داده شود و به افراد در به اشتراک گذاری و عمل بر اساس اطلاعات برای بهبود عملکرد سازمان کمک کند.
مدیریت دانش طیف وسیعی از فعالیتها است که برای مدیریت، مبادله، خلق یا ارتقای سرمایه‌های فکری در سطح کلان به کار می‌رود. مدیریت دانش طراحی هوشمندانه فرایندها، ابزار، ساختار و غیره با قصد افزایش، نوسازی، اشتراک یا بهبود استفاده از دانش است که در هر کدام از سه عنصر سرمایه فکری یعنی ساختاری، انسانی و اجتماعی نمایان می‌شود.
مدیریت دانش فرایندی است که به سازمانها کمک می‌کند تا اطلاعات و مهارتهای مهم را که بعنوان حافظه سازمانی محسوب می‌شود و به طور معمول به صورت سازماندهی نشده وجود دارند، شناسایی، انتخاب، سازماندهی و منتشر نمایند. این امر مدیریت سازمانها را برای حل مسائل یادگیری، برنامه ریزی راهبردی و تصمیم گیریهای پویا به صورت کارا و موثر قادر می‌سازد.
ویژگی های دانش
دانش مختص انسان است
حاصل تفکر است
خاستگاه و محل بکار گیری دانش در ذهن انسان است
دانش با همکاری و مشارکت انسان ها در یک گروهی می تواند تولید شود
کاربردی و مورد استفاده در تصمیمات است
چرخه دانش (فرآیند ها)
Knowledge Process
1- تشخیص
2- خلق دانش
3- ذخیره دانش
4- اشتراک دانش
5- کاربرد دانش
فایل پاورپوینت 54 اسلاید

دانلود پاورپوینت رفتار سازمانی

دانلود پاورپوینت رفتار سازمانی

دانلود پاورپوینت رفتار سازمانی

دسته بندیمدیریت
فرمت فایلppt
حجم فایل718 کیلو بایت
تعداد صفحات106
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل


فهرست

بخش اول : مبانی رفتار سازمانی
بخش دوم : رفتار فردی
بخش سوم : رفتار گروهی
بخش اول

مبانی رفتار سازمانی
مقدمه رفتار سازمانی

امروزه دیگر مطمئن هستیم که موفقیت سازمان مستقیماً به استفاده موثر نیروی انسانی بستگی دارد و مدیر موفق مدیری است که بتواند به خوبی از افراد خود بهره برده و توان آنها را بکار گیرد.

برای این منظور مدیر باید یکسری مهارت و توانایی را داشته باشد که در مبحث رفتار سازمانی به آنها پرداخته میشود.

مدیران به چیزی نیاز دارند که بتوانند هم از رفتار مشهود و هم از رفتار نامشهود و پنهان کارگر و کارمند و آنچه که در درون آنها می گذرد پی ببرند.

مدیران به آن نیاز دارند که بدانند ،اگر در صورت و ظاهر افراد عدم رضایتی نمی بینند دلیل آن نیست که در درون آنها بغض و کینه نسبت به آنها وجود ندارد.

بنابراینکارایی یک مدیر به این بستگی دارد که هم از جنبه های فنی شغلش آگاهی داشته باشد و هم از مهارتهای انسانی مطلع باشد.


تاثیر انگیزش بر عملکرد افراد

ویلیام جیمز استاد دانشگاه هاروارد در تحقیقات خود به این نتیجه رسید که کارکنان روزمزد برای آنکه کارشان را داشته باشند بعبارت دیگر برای آنکه اخراج نشوند کافیست که 20 تا 30 درصد ظرفیت کاری خودرابه کاراندازند.
مطالعات او نشان داد که اگر کارکنان به نحو شایسته انگیخته شوند کارایی شان به 80 تا 90 درصد خواهد رسید.

فایل پاورپوینت 106 اسلاید

دانلود پاورپوینت مدیریت منابع انسانی

دانلود پاورپوینت مدیریت منابع انسانی

دانلود پاورپوینت مدیریت منابع انسانی

دسته بندیمدیریت
فرمت فایلppt
حجم فایل5.816 مگا بایت
تعداد صفحات91
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

ماهیت وتعاریف مفاهیم مدیریت منابع انسانی

فرآیند برنامه ریزی منابع انسانی

فرآیند کارمند یابی

فرآیند انتخاب

فرآیند آموزش وتوسعه منابع انسانی

ارزیابی عملکرد

انواع روشهای ارزیابی شایستگی کارکنان

نظام پاداش

مدیریت حقوق و دستمزد

انوا ع روشهای ارزشیابی مشاغل

انضباط

ماهیت وتعاریف مفاهیم مدیریت منابع انسانی

مدیریت منابع انسانی شامل، شناسائی ، انتخاب ، استخدام ، تربیت و پرورش ،نگهداری وبکارگیری منابع انسانی به منظور نیل به اهداف سازمان می باشد .

مدیریت منابع انسانی عبارت از بکارگیری سرمایه های انسانی موسسه به منظور دستیابی به هدفهای سازمانی است.
مدیریت منابع انسانی عبارت از مدیریت و اداره استراتژیک و پایدار با ارزش ترین دارایی های شرکت می باشد ، یعنی کارکنانی که در آن جا کار می کنند و در کنار هم به شرکت در وصول به اهداف سازمان کمک می کنند.
بعضی از صاحب نظران از مفهوم مدیریت منابع انسانی به عنوان فرآیند استخدام شامل شناخت منابع انسانی ، مصاحبه و انجام آزمایش ها جهت انتخاب ، آموزش و پرورش و نگهداری به مفهوم حمایت و تقویت روحی و روانی کارکنان ، پرداخت مناسب و تامین امکانات رفاهی و خدماتی تعبیر دارند .
مقصود از مدیریت منابع انسانی سیاست ها و اقدامات مورد نیاز برای اجرای بخشی از وظیفه مدیریت است که با جنبه هایی از فعالیت کارکنان بستگی دارد ، بویژه برای کارمندیابی ، آموزش دادن به کارکنان ، ارزیابی عملکرد ، دادن پاداش و ایجاد محیطی سالم و منصفانه برای کارکنان شرکت می باشد .
-مدیریت منابع انسانی ، تخصص ویژه ای است که برای رضایت کارکنان و تامین هدفهای سازمانی ، برنامه ریزی و کوشش می کند .

اهمیت مدیریت منابع انسانی

1- دستیابی به بهره وری پایدار ، خلاقیت و نوآوری و کیفیت مناسب زندگی در گرو مدیریت و نیروی انسانی کارا،اثربخش ، هوشمند و متعهداست .

2- جلوگیری از اشتباهاتی که در زمینه کارکنان رخ می دهد.

برای مثال به اشتباهات زیر توجه نمایید :

فردی استخدام شود که برای شغل مورد نظر ، مناسب نیست .
شاهد جابجائی بسیار بالای کارکنان باشد .
کارکنانی را استخدام کند که به هنگام کار نهایت سعی خود را نمی نمایند .
متهم شود که تبعیض قائل شده و به دادگاه کشانده شود .
شرکت او متهم به رعایت نکردن قوانین ایمنی و بهداشت بشود .
نسبت به آموزش چشم خود را ببندد و شاهد کاهش اثربخشی دوایر سازمان گردد .
در رفتار با کارکنان متهم به نقض مقررات شود .

کسی که با اصول منابع انسانی آشنا است اطمینان دارد که از چنین اشتباهاتی اجتناب خواهد کرد .

و...............................

فایل پاورپوینت 91 اسلاید

دانلود پاورپوینت مدیریت در صنعت نفت از منظر چابکی و چالاکی

دانلود پاورپوینت مدیریت در صنعت نفت از منظر چابکی و چالاکی

دانلود پاورپوینت مدیریت در صنعت نفت از منظر چابکی و چالاکی

دسته بندیصنایع نفت و گاز
فرمت فایلppt
حجم فایل895 کیلو بایت
تعداد صفحات23
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

امروزه محیط سازمانها آبستن تغییرات، فرصتها و چالشهای زیادی است که توانائی و قابلیت رویارویی با آنان را می توان از سازمانها انتظار داشت. از یک طرف نگاه استراتژیک به تغییرات و فرصتهای حاصل از تغییرات و از طرف دیگر بهبود توانائیها و زیرساختهای سازمان میتواند سازوکار مناسبی برای موفقیت بلندمدت و پایدار سازمان باشد.

شرایط قرن 21

سرعت غیر قابل کنترل

تغییر و تحولات سریع

انتقال سریع مفاهیم و اطلاعات

گسترش ارتباطات

تسلط روز افزون عامل دانش و دانائی

مشتری مداری

افزایش رقابت

تغییرات فناوری (بویژه شبکه ای شدن)

حرکت اقتصادی و جهانی بسوی سراسری شدن و یکپارچگی

ویژگیهای سازمانهای چابک

انعطاف پذیر هستند

مبتنی بر اطلاعات می باشند

تمرکز فعالیتها بر شایستگی ها

حذف هزینه های سربار

خلاق

فقدان سلسله مراتب

اعتماد بین همکاران

فایل پاورپوینت 23 اسلاید